Den Bosch alleen koploper

FC Den Bosch is de nieuwe koploper in de Gouden Gids Divisie. De ploeg van Gert Kruys speelde met 2-2 gelijk bij MVV. Den Bosch kon pas in de slotfase dit puntje veilig stellen via een doelpunt van Burg. Helmond Sport kan wel nog over Den Bosch wippen naar de eerste plaats, deze ploeg had deze speeldag echter vrij.
De Graafschap behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen. Het won thuis met 2-0 van Haarlem.
Sparta haalde zwaar uit bij Veendam. De Rotterdammers wonnen met maar liefst 5-0. Via goals van Kiran Bechan, Lorenzo Rimkus en Ricky van den Bergh liep Sparta al gauw uit naar 3-0. Vlak voor rust kreeg Veendam-keeper Egbert Darwinkel rood, na rust scoorden Danny Koevermans en Bechan nog. Levchenko miste ook nog een strafschop.
Top Oss-VVV eindigde op 2-2. De thuisploeg had lange tijd de zege binnen handbereik maar vlak voor tijd kon Martijn van Galen nog een punt redden voor VVV.
Heracles klopte Emmen met 4-1, na een kwartier stond de score al op 3-0. Yuri Rose scoorde twee maal voor de thuisploeg.
Excelsior won thuis van FC Dordrecht. De wedstrijd was een echt doelpuntenspektakel en eindigde op 4-2.
De wedstrijd tussen Telstar en AGOVV eindigde in een scoreloos gelijkspel. De Go Ahead Eagles wonnen met 3-1 tegen FC Eindhoven via doelpunten van Bram Marbus, Ugur Yilidirim en Niki Leferink.
Cambuur Leeuwarden en Fortuna Sittard deelden de punten, het werd 1-1.