Analyse 15e speeldag

Celtic blijft de punten bij elkaar rapen om de titel binnen te halen. Deze keer ging Livingston voor de bijl. Aanvankelijk kreeg de leider geen lijn in z'n spel en kon het eerste doelpunt aan beide kanten vallen. Manager O'Neill moest dan ook het team tijdens de rust bijsturen. Drie minuten later was het al zover, aanvaller Sutton had zijn team op 0-1 gebracht. Vijf minuten voor affluiten bracht Alan Thompson zekerheid met een prachtige volley. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning tegen een mak Livingston.

De Rangers blijven achtervolgen op vijf punten, door in het eigen Ibrox te winnen van Dundee United. In de eerste helft was de klus al geklaard, na doelpunten van de Portugees Nuno Capucho en de Deen Lovenkrands. Net na de pauze werd de rust nog verstoord na de aansluitingstreffer van Billy Dodds. Toch werd de partij makkelijk uitgespeeld, zodat de stand 2 - 1 bleef.

Dunfermline blijft zijn uitstekende vorm van de laatste weken bevestigen. In de thuiswedstrijd tegen de nummer drie uit de stand, Hearts, werd met 2-1 gewonnen. Na 20 minuten bracht Derek Young Dunfermline op een verdiende voorsprong, maar op slag van rust bracht Maybury de stand op 1-1. Na het uur nette Scott Wilson de winning goal, zodat De thuisploeg zijn zesde overwinning van het seizoen behaalt.

Op deze speeldag was het zover.Partick boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. John Paul McBride's doelpunt in de tweede helft volstond om drie waardevolle punten thuis te houden. Ook Aberdeen, dat voorlaatste is,wist een mooie 3-1 overwinning te behalen tegen Hibernian. Ex-Dortmund aanvaller Scott Booth was de held van de dag met de winnende treffer vijf minuten voor tijd en een penalty-doelpunt in blessuretijd.