Topfavorieten onder druk

Topfavorieten onder druk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen worden de 16 terugwedstrijden van de derde ronde van de UEFA-beker gespeeld. AS Roma en Valencia zijn voorlopig nog de twee topfavorieten voor de eindzege, maar morgenavond zou het er al wel eens heel anders kunnen uitzien. Beide ploegen staan immers voor een zware klus...

Valencia trekt naar het Turkse Istanbul om de krappe 3-2 voorsprong te verdedigen op het terrein van Besiktas. De Spanjaarden zijn allesbehalve in vorm, want in de laatste drie competitiewedstrijden sprokkelde het slechts 1 punt en in de heenwedstrijd won men pas in de vierde minuut van de blessuretijd van Besiktas. Afgelopen weekend verloor het nog met 2-1 op het veld van Espanyol Barcelona, toen nog de hekkensluiter in de Spaanse competitie.

Voor AS Roma wordt het nog lastiger. De nummer twee uit de Italiaanse competitie verloor in Turkije zo waar met 1-0 van Gaziantepspor en zal dus nog een vette kluif hebben aan de Turken. Op Olimpico zullen de Romeinen minstens 1 keer moeten scoren, eigenlijk zelfs 2 keer. Van Gaziantepspor kunnen we nu al verwachten dat ze voluit voor de verdediging zullen kiezen, want ze staan dicht bij een grote stunt.

Ook de derde Turkse ploeg, Gençlerbirligi staat dicht bij een stunt. De ploeg van Josip Skoko en Filip Daems won afgelopen week met 0-1 in Parma, dankzij een doelpunt van Skoko. Samen met Besiktas en Gaziantepspor zouden zij er wel eens een hele mooie dag van kunnen maken voor het Turkse voetbal.

Enkel Galatasaray, de bekendste ploeg uit Turkije, lijkt voorlopig roet in het eten te kunnen gooien. De Turkse topploeg maakt momenteel een allesbehalve goed seizoen mee en staat zelfs op een teleurstellende 5e plaats in de eigen competitie. Omdat men ook al in de Turkse beker niet meer meedoet, moet de UEFA-Beker hun seizoen redden. Maar of dat zal lukken, is nog maar de grote vraag, want morgen start men op het veld van Villareal met een allesbehalve geruststellende 2-2 score.

Ook het Oekraïnse Dnipro Dnipropetrovsk kan voor een stunt zorgen. In Marseille verloor men nipt met 1-0 na een penalty die omgezet werd door Didier Drogba. In de terugwedstrijd is dus nog alles mogelijk. De Oekraïners moeten de eer van het land hoog houden, want de grote clubs van het land (Shaktar Donetsk en Dinamo Kiev) zijn al uitgeschakeld.

Teplice – Celtic Glasgow wordt normaal gezien een overbodig duel. Celtic won vorige week met 3-0 van de Tsjechen en lijkt daarmee zeker van de volgende ronde. Enkel een mirakel kan Teplice nog redden. Celtic Glasgow moet het wel doen zonder spits Hartson, die voor de rest van het seizoen out is.

Bordeaux speelt thuis tegen het Poolse Groclin. Toch lijkt de 2e ronde binnen voor de Fransen, want in Polen won men met 0-1. Makkelijk had men het wel niet, want de beslissing viel pas in de blessuretijd. Bordeaux speelde wel zo’n zestig minuten met 10 man.

Uiteraard is er ook Club Brugge. De Belgische landskampioen speelt morgenavond om 19 uur op het veld van Debrecen. De sneeuw is al helemaal verdwenen in Hongarije. Club Brugge verdedigt een krappe 1-0 voorsprong en zou het wel eens moeilijk kunnen krijgen. Laten we voor het Belgische voetbal hopen dat Club Brugge zich plaatst voor de 1/16e finales.

Newcastle mag het thuis opnemen tegen VÃ¥lerenga, de ploeg van David Brocken. De Engelsen zetten met de 1-1 in Noorwegen vorige week een goede stap richting 1/16e finales. De Noren zullen nog een grote inspanning moeten leveren, wil men dat beletten.

PSV Eindhoven speelt thuis tegen het Italiaanse Perugia. Een week geleden werd het nog 0-0, waarmee de terugwedstrijd helemaal open ligt. Uiteraard is PSV ver uit favoriet tegen de Italiaanse degradatiekandidaat, maar toch wordt het opletten voor een tegendoelpunt. Een uitdoelpunt van Perugia kan de Philips Sport Vereniging wel eens de uitschakeling bezorgen.

Benfica trekt naar naar het ijskoude Noorwegen om het op te nemen tegen Rosenborg Trondheim, de trost van Scandinavië. Rosenborg wacht een zware klus, want in Portugal kwam men er vorige week niet aan te pas. Toch werd het slechts 1-0, waarmee ook hier nog niets belist is. Benieuwd hoe de Portugezen om zullen gaan met de ijskoude temperaturen van Scandinavië.

Internazionale – Sochaux is nog zo’n interessant duel. De ploeg uit Milan heeft op voorhand de beste kansen, maar dit weekend verloor men wel opnieuw in de Italiaanse competitie. Toch zou de 2-2 voorlopig voldoende moeten zijn voor de mannen van Inter, maar niettemin moet men opletten voor de sluwe Fransen.

Real Mallorca – Spartak Moskou is het minst interessante duel van allemaal. Met een 0-3 uitzege is Mallorca helemaal zeker van de volgende ronde. Spartak heeft een gigantisch mirakel nodig, want men moet minstens vier keer scoren wil men doorstoten.

Ook Liverpool zit voorlopig veilig. Afgelopen week won men thuis met 2-0 van Levski Sofia, zodat die laatste stevig zal moeten uithalen, wil men in de 1/16e finales terechtkomen.

Barcelona speelt thuis tegen het Deense Brøndby. Barça won op het veld van Brøndby met 0-1 en lijkt daarmee probleemloos af te stevenen op de volgende ronde. Of kunnen de Denen toch nog stunten?

Tenslotte is er nog Panathinaikos Athene – Auxerre. Een erg interessant duel, want in de terugwedstrijd werd het slechts 0-0. Beide ploegen maken dus nog een goede kans op kwalificatie. Wie het uiteindelijk wordt? We vertellen u het morgen!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties