Waterreus weg bij PSV

Waterreus weg bij PSV
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na tien jaar trouwe dienst is het einde van de carrière van Ronald Waterreus bij PSV nakende. De 33-jarige doelman levert aan het einde van dit seizoen zijn contract in en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, zo verklaarde hij in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Waterreus, die in het seizoen 1993-1994 overkwam van Roda JC, verklaarde zijn besluit om de Eindhovenaren te verlaten al in september genomen te hebben. “Na de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco (die PSV met 1-2 verloor) stapte ik in mijn auto en dacht: het is mooi geweest. Meer zit er niet in. Niet voor mij en niet voor PSV.”

De sluitpost gaf toe dat hij moeite heeft om zichzelf te prikkelen. “Het is erin geslopen. Stilaan en onbewust ben ik me gaan realiseren dat ik bij PSV niet meer het beste uit mezelf naar boven kan halen. Een team wat jarenlang uit dezelfde mensen bestaat, krijgt met vervlakking te maken. Je hoort dezelfde zuchten, ziet dezelfde gebaartjes, dezelfde frustraties en onvrede. Dat is waar hem om gaat als sportman: je wil het beste uit jezelf halen. Hoewel niemand iets op mijn instelling heeft kunnen aanmerken, merkte ik alleen dat ik bij het Nederlands elftal dat gevoel had van ‘ik moet en ik zal’.”

Ondanks een tot 2005 doorlopend contract mag de doelman uit Lemiers transfervrij vertrekken. “Dat is een groot gebaar van de voorzitter”, zei Waterreus over PSV-preses Harry van Raaij. “Hij zei me: jij hebt zoveel betekend voor deze club. Die opmerking bezorgde me koude rillingen op mijn rug.”

Waterreus, die tot dusver 341 keer het doel van de Eindhovense ploeg verdedigde, wil nog twee jaar doorspelen bij een topclub. “Het lijkt me mooi om bij Bayern München met Oliver Kahn te werken of om lekker te voetballen in Amerika. Daarna zal ik misschien een paar jaar afstand nemen, maar toch wil ik ooit voorzitter worden van PSV. Dat zou wel iets zijn voor mij. Bij PSV is nagenoeg alles perfect geregeld, maar toch kan het altijd beter. Ik heb de ambitie om dat te laten zien. PSV is gewoon mijn club. Ik moet me sterk vergissen als ik hier niet terugkeer.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties