KVSK doet weer volop mee voor de titel

KVSK doet weer volop mee voor de titel
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Zouden die van KVSK United prins Laurent ook niet vragen om aanstaande zaterdag aan de Gestelsedijk de aftrap te komen geven tegen Doornik? Tenslotte bracht de man de Noord-Limburgers geluk in het toptreffen tegen Union.

'Aan die ene bal die hij geraakt heeft, zal toch wel niet liggen,' glimlacht Kris Vincken. Dan had de blonde wittekop uit Maasmechelen inderdaad een groter aandeel in de felbevochten zege. De rechterflankspeler mag niet alleen terugblikken op een puike partij, hij forceerde ook de strafschop waaruit Waligora de openingstreffer scoorde. 'Toen ik na de rush de bal met mijn gouden linker voor doel wilde gooien, zag ik vanuit mijn ooghoek nog een mannetje komen,' blikt Vincken een dag na feiten met voldoening terug op de opsteker in het Dudenpark. 'Ik gaf het leer nog een klein tikje en hij was te laat met zijn tackle. Zuivere strafschop. Eindelijk lag ik nog eens rechtstreeks aan de basis van een doelpunt. Eén keer heb ik nog maar gescoord. Bij mijn debuut voor Lommel in eerste klasse, .... zeven jaar geleden bij Lier.

United liet Union na een schijnbaar geruststellende 0-2 voorsprong nog terugkomen, maar had via Achami toch weer het laatste woord. 'Met de finish in zicht lijkt het of we mentaal ook sterker geworden zijn', bedenkt Vincken. 'Nog niet zo lang geleden konden we na een dergelijke wedstrijdevolutie geen vuist meer maken, nu wel. Daarom doen we ook weer volop mee voor de titel. We hebben het nog niet helemaal in eigen handen, maar de nabije toekomst oogt aardig.' Wat de toekomst op iets langere termijn betreft, verkeert de 26-jarige voetballer overigens nog in het ongewisse. Hij is einde contract en heeft nog geen seintje gehad van het clubbestuur. 'Ik weet dat met sommige spelers de gesprekken intussen lopen', schokschoudert hij. 'Als ze mij na zeven jaar trouwe dienst nog willen houden, zal ik het binnenkort ook wel horen.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties