Waregem wint, Evergem op schema

Waregem wint, Evergem op schema
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier wedstrijden van de finish slaagde leider Rac. Waregem er in de neerwaartse spiraal te stoppen.

Bovendien nam Evergem de leiding over van een falend Gent-Zeehaven in de derde periode.

Markant ook dat in het degradatiedebat enkel Zwevegem er inslaagde een punt te pakken. Drie andere kandidaten bleven op hun honger zitten.

Bij degradatiekandidaat WIK Eine konden de kampioenen in spé na een hectische partij het laken naar zich toehalen. In de eerste helft belandde een voorzet-schot van De Tollenaere via een verdediger in het thuisdoel. In de tweede helft kreeg Eine geen terechte strafschop waarna in de slotfase Christof Bettens de thuisploeg de genadeslag toediende.

Zoals gemeld zit Evergem op schema in de optiek van die derde periodetitel. Na de verdiende thuiszege tegen Aalter ligt de weg naar de eindronde open voor de rood-gelen. Vooral het thuisduo Destorme-Dewispelaere lagen aan de basis van deze overwinning. In de eerste helft kon Dewispelaere de assist van Dewispelaere ombuigen. Kort na rust verknoeide Destorme de verdubbeling alhoewel de Evergemse strateeg dit weer goed maakte door Dewispelaere een tweede doelpunt aan te bieden.

Gent-Zeehaven ging bij Zottegem onverdiend tenonder toen in de slotminuten de ref een lichte Gentse fout als een strafschopfout beoordeelde. Tot grote woede uiteraard van de Gentse aanhang en trainer Luc Limpens die stante pede naar de neutrale zone werd verbannen. ,,Het is trouwens niet de eerste keer dat deze scheidsrechter tegen ons fluit' sneerde de Gentse trainer achteraf. In de eerste helft dreigde Zeehaven via stilstaande fasen. Na de hervatting poogde Zottegem tevergeefs het verschil te maken. Toen iedereen zich met een logisch gelijkspel ging verzoenen floot de ,,man in het zwart' zich op het voorplan.

Afdalingskandidaat Zwevegem bleef tegen Wielsbeke zich constant inzetten om de nederlaag te vermijden. Reden ook waarom de eerste helft doelpuntenloos eindigde. Een tweede periode die trouwens een markant verloop kende wegens alle doelpunten gescoord vanop de stip.

Rond het uur, met een verschil van enkele minuten, kregen beide ploegen hun eerste strafschop. Zowel bezoeker Dhondt als Gomes lieten de kans niet onbenut. Deze laatste mocht vijf minuten voor tijd zijn tweede elfmeter omzetten en Zwevegem doen hopen op een belangrijke driepunter.Op de valreep deed Dhondt het even goed vanop de stip zodat beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een punt.

Rode lantaarn Templeuve zakt nog wat dieper weg na de verwachte nederlaag bij St. Eloois-Winkel. De thuisploeg moest trouwens nooit diep gaan om een bijzonder zwak Templeuve te verslaan. Bij Winkel profileerde verdediger Duquesne zich met twee treffers tot topschutter. Voor de verdubbeling zorgde aanvankelijk Vanderheeren.

In het duel tussen modale middenmoters Izegem en Eernegem kon Medland op het halfuur de bezoekers op voorsprong tillen. Vanhegen verhinderde voor rust dat de thuisploeg alsnog langzij kwam. Na de hervatting opteerde Eernegem voor controle-en countervoetbal via Medland en Stelleman. Desondanks zag Lavens in het slot de gelijkmaker op de lat sterven.

Een scherper Lauwe haalde het uiteindelijk nipt van een strijdlustig Oudenaarde. Slechts in de tweede helft kwam er meer vuur in deze partij. De bezoekers namen voorsprong via Vanalderwerelt hoewel drie minuten later Couvreur de bezoekende euforie in de kiem smoorde met de gelijkmaker. In de slotminuten dirigeerde uitblinker Dupont met de winninggoal het Lauwese slot-akkoord.

Bij Gistel werd Lovendegem netjes ingepakt door een geestdriftig Gistel dat in de eerste helft via Notredame opende. In de tweede helft dreven Vandaele en De Waele in tien minuten de voorsprong hoger op.Wanneer Hoste tegenscoorde bezegelde Avonture even nadien met een vierde treffer het Lovendegemse vonnis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties