Overzicht interlands

Servië-Montenegro, tegenstander van België in de voorrondes voor het WK 2006, verloor vanmiddag thuis van Noorwegen. Een late penalty van Martin Andresen deed de Serviërs de das om. Darko Kovacevic kreeg na een uur spelen de rode kaart.

Letland toonde dat het klaar is voor het EK in Portugal. De Letten, die met Duitsland, Nederland en Tsjechië in een poule zijn ingedeeld op het EK, wonnen op het veld van Slovenië. Het eerste half uur lagen de Letten helemaal onder, maar dat belette de ingevallen Verpakovskis niet om na 36 minuten de score te openen. Ook na de goal bleef Slovenië drukken, maar dat leverde niets op. Club Brugge – speler Nastja Ceh speelde de hele wedstrijd voor Slovenië.

Oekraïne beleefde een ware afgang op het veld van Macedonië. Macedonië wist namelijk te stunten tegen de ploeg van Shevchenko, want het won met 1-0. Goran Stavrevski scoorde na 26 minuten de enige goal van de wedstrijd.

Ook Estland ging af, want men verloor thuis met 0-1 van het nietige Noord-Ierland. David Healy scoorde op slag van rust de beslissende goal, een beauty. Een bevrijdende treffer voor de Noord-Ieren, want in de hele EK-voorronde wist men niet één keer te scoren. Noord-Ierland speelde vinnig en met een goede mentaliteit.

Moldavië klopte thuis Azerbaijan met 2-1. Azerbaijan was na 20 minuten spelen nochtans op voorsprong gekomen via Gurban Gurbanov, maar Dadu stelde van op de penaltystip gelijk na 40 minuten. Op het uur scoorde diezelfde Dadu de winnende treffer.

Finland won zoals verwacht op het veld van het eilandstaatje Malta. Het deed dat met 1-2. Aleksei Eremenko scoorde na 50 minuten de 0-1, Jari Litmanen maakte er in de 86e minuut nog 0-2 van. En die 0-2 was blijkbaar nodig, want enkele minuten later scoorde Michael Mifsud de 1-2.

Wales boekte een knappe zege bij Hongarije: 1-2. Het was het debuut van Lothar Matthaus als bondscoach van de Hongaren. Koumas (West Brom) en Earnshaw (Cardiff City) scoorden voor Wales. Doelman Coyne redde nog een strafschop in de slotfase.