De EK-gekte is er nog niet: Duivels in half leeg stadion tegen Montenegro en Luxemburg?

De EK-gekte is er nog niet: Duivels in half leeg stadion tegen Montenegro en Luxemburg?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Koning Boudewijnstadion zal zeker niet vollopen voor de wedstrijden tegen Montenegro en Luxemburg. Domenico Tedesco wilde geen oefenwedstrijd, de supporters lijken er ook niet erg enthousiast over te zijn...

Op dinsdag heeft Domenico Tedesco de lijst van 25 spelers onthuld die zullen deelnemen aan het EK 2024, binnen iets meer dan twee weken, in Duitsland.

Voorafgaand aan dit grote toernooi, het eerste voor het merendeel van de geselecteerde spelers, zal België nog twee oefenwedstrijden spelen in het Koning Boudewijnstadion. Twee wedstrijden die gespeeld zullen worden op woensdag 5 en zaterdag 8 juni aanstaande, tegen Montenegro en Luxemburg.

Twee wedstrijden tegen tegenstanders die niet bepaald aanspreken bij het publiek, aangezien Tedesco in eerste instantie geen oefenwedstrijd wilde, en liever een trainingskamp had gehad om zijn spelers voor te bereiden op het EK. Maar de FIFA dicteert de regels met betrekking tot internationale pauzes, evenals het televisiecontract waaraan iedereen zich moet houden.

Een bijna leeg Koning Boudewijnstadion voor de oefenwedstrijden in juni?

Ondanks alles is Tedesco van plan om optimaal te profiteren van deze 2x 90 minuten om de laatste kleine aanpassingen door te voeren die nodig zijn voor 17 juni, en de wedstrijd tegen Slowakije, de openingswedstrijd voor de Rode Duivels.

De Rode Duivels hadden graag kunnen rekenen op massale steun van het publiek... maar zullen moeten wachten tot in Duitsland. Slechts 12.000 tickets zouden verkocht zijn voor de wedstrijd tegen Montenegro. De wedstrijd is ook op woensdag, wat meespeelt.

Het stadion zal iets minder leeg zijn voor de derby tegen Luxemburg aangezien, tot op heden, 22.000 tickets zijn verkocht. De bond hoopt te profiteren van het selectie-effect om het stadion te vullen voor deze twee wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties