Westerlo kansloos uit Intertoto-beker

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

KVC Westerlo ligt al na één ronde uit de Intertoto-beker. In Tsjechië was Westel kansloos tegen FC Zlin. Het ziet zo een topaffiche tegen Atlético Madrid aan zich voorbij gaan.

Een week geleden hielden de Tsjechen met veel pijn en moeite de 0 op het bord in Westerlo, maar in Tsjechië zelf was het andere koek. Al na een klein half uur stond Zlin 2-0 voor, en het was niet eens onverdiend. In de 12e minuut scoorde Cincalla de 1-0, Lucastic verdubbelde tien minuten later al weer de score. De 2-0 bleef tot aan de rust op het scorebord, maar was daarom niet minder verdiend.

In de tweede helft kwam Westerlo dicht bij de aansluitingstreffer, maar de Oostenrijkse scheidsrechter Andreas Lambert weigerde de bal op de stip te leggen na een fout op Jeffrey Ntuka. Westerlo drukte wel, maar de broodnodige goal kwam er maar niet. In de laatste minuten scoorde Vangeffelen nog een gaal, weleenswaar in eigen doel.

Westerlo verliest dus in de tweede ronde van de Intertoto-beker met 3-0. De mannen van FC Zlin mogen straks aantreden tegen de Spaanse subtopper Atlético Madrid.