Interview Interview met Rosa Lima (Action 21 Charleroi)

Joey Gastmans
| 0 reacties
Interview met Rosa Lima (Action 21 Charleroi)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze collega’s van Futsalteam hadden een gesprek met de Braziliaan Rosa Lima van landskampioen Action 21 Charleroi. Wij vertaalden het voor u en hier is het resultaat.
 
- Maak de balans eens op van het seizoen van Action 21?
Rosa Lima: “Op nationaal niveau ben ik zeer tevreden over ons seizoen omdat we opnieuw het kampioenschap binnenhaalden ondanks onze moeilijke seizoensstart. Ook omdat we de Beker van België eindelijk konden winnen die we zo graag wilden pakken. Op het Europese niveau ben ik minder tevreden. Na de uitschakeling tegen Benfica waren we zeer teleurgesteld.”
 
- Ben je tevreden over je eigen seizoen?
Rosa Lima: “Na drie seizoenen denk ik dat ik mijn ritme gevonden heb en op kruissnelheid ben gekomen. In mijn prestaties is een zekere continuïteit gekomen en omdat we de titel pakten kan ik niet anders dan tevreden zijn.“
 
- In de loop van het seizoen ben je, zoals de hele ploeg, sterk gegroeid. Vanaf januari leek je vooral sterker te zijn op fysiek vlak. Hoe verklaar je deze forse vooruitgang?
Rosa Lima: “Na de nederlaag tegen Kickers Charleroi zijn we met onze voeten terug op de grond gekomen. Een tweede nederlaag zouden we ons niet meer kunnen veroorloven. Ik denk dat de nederlaag ons heeft doen inzien dat we met deze mentaliteit onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen te winnen niet zouden kunnen waarmaken.”
 
- Hoe heb je de trainerswissel verteerd?
Rosa Lima: “De overschakeling van Ricardo Menezes naar Sergio Benatti is zeer vlot verlopen. Elke coach kan ons iets bijleren met zijn kennis van het futsal. Zodoende kunnen we met elke trainer vlug een goed contact leggen.”
 
- Heb je nog persoonlijke ambities in de toekomst?
Rosa Lima: “Een van de mooiste dingen zou zijn: een Europese beker winnen met Charleroi. Mocht dit niet lukken zou ik nog graag in een grote competitie zoals Spanje of Italië spelen, dat zou de bekroning van mijn carrière zijn. Maar er is geen haast want ik voel me nog uitstekend in Charleroi.”
 
- Is het mogelijk om een Europese beker met Action 21 te winnen?
Rosa Lima: “Ik denk dat het zeer goed mogelijk is. We hebben dezelfde kwaliteiten als bijvoorbeeld de Spaanse clubs. De vorm van de dag en de motivatie zijn in een eindfase van een toernooi van cruciaal belang en kunnen het verschil maken. We moeten gewoon in onszelf blijven geloven en alles doen wat we kunnen.”
 
- Wat is je reactie op het feit dat je bent verkozen tot beste speler door de bezoekers van de Futsalteam-website?
Rosa Lima: “Het doet me veel plezier dat mijn prestaties gedurende het seizoen geapprecieerd en beloond worden door de futsalliefhebber hier in België.”
 
- Wie zou er in jou top-5 van beste futsalspeler gestaan hebben?
Rosa Lima: â€œLeo Soares, Marcelo Salazar, Alex Almeida, Kelson en Edwin Grünholz.”
 
- Wat vind je van het niveau van de Belgische competitie?
Rosa Lima: “Ik vind dat het algemene niveau al zeer goed is maar ik denk dat ondanks alles de ploegen nog professioneler moeten worden. Zo wordt het niveau nog een stuk naar boven getrokken.”
 
- Om af te sluiten nog een pronostiek voor het nieuwe seizoen?
Rosa Lima: “Brussels wordt een te duchten kandidaat voor een play-off ticket. Ook Forcom Antwerpen en CP Hasselt zullen van de partij zijn. We moeten dus op 100% spelen om een nieuwe titel te pakken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties