Analyse Voorbeschouwing Bolton

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Bolton
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Bolton Wanderers beginnen dit jaar aan hun vierde opeenvolgende seizoen in de Premier League. De mannen van manager Sam Allardyce zorgen altijd voor zeer attractief voetbal, vooral onder leiding van de Nigeriaan Jay Jay Okocha. Vooral dankzij hem slaagde Bolton erin om vorig jaar de League Cup finale te bereiken, maar daarin werd na een fantastische wedstrijd uiteindelijk verloren van Middlesbrough.
 
Naast Okocha, die vorig jaar nog tot beste speler van het African Nations Cup toernooi werd verkozen,  zijn er nog heel wat andere sterkhouders bij Bolton. Allardyce kiest voor spelers die hun waarde al hebben bewezen, en hij slaagt er toch ieder jaar opnieuw in toppers aan een zacht prijsje te kopen. Zo werd ook al Ivan Campo van Real Madrid aangetrokken, en recenter nog Gary Speed van Newcaslte, goaltjesdief Les Ferdinand van het gedegradeerde Leicester, en voormalig Real Madrid-legende Fernando Hierro.
 
Naast leidende figuren in de verdediging (Hierro en Campo), het middenveld (Okocha) en in de spits (Ferdinand) kan Bolton ook nog rekenen op een goeie sluitpost: Jussi Jaaskelainen bewees al meerdere malen zijn waarde, en ook dit jaar zal hij zijn beste vorm moeten bovenhalen.
Naast al die bekende namen loopt ook nog serieus wat jong en iets minder jong talent rond. Zo is spits Michael Bridges overgekomen van Leeds, en toonden onder andere Kevin Davies en Kevin Nolan al hun kunnen in vorige seizoenen.
En Bolton heeft ook nog een stap voor op heel wat van de topteams in Engeland: zij hebben namelijk een Europees kampioen in hun ploeg! Stelios Giannakopoulos was op het EK een van de sterkhouders in het middenveld van Europees kampioen Griekenland. Bolton zal hopen dat hij zijn vorm van deze zomer ook kan tonen tijdens het nieuwe seizoen!
 
De vraag voor Bolton is: wordt het voor hen opnieuw een strijd tegen de degradatie, of kunnen ze bouwen op hun fantastische 8ste plaats van vorig jaar? Met een echt pure spits als Les Ferdinand kunnen ze zeker op doelpunten rekenen, en Hierro en Campo moeten een sterk blok vormen in de verdediging. Als Okocha nu nog de juiste vorm te pakken zal hebben, dan moet dit seizoen toch weer een mooie positie kunnen opleveren voor de mannen uit het Reebok Stadium. En 1 ding is al zeker: hoeveelste Bolton ook staat, spektakel zullen ze brengen!


Geschreven door Christopher Lannoo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties