Analyse Voorbeschouwing Manchester City

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Manchester City
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat er vorig jaar gebeurd is met Manchester City willen hun supporters het liefst zo vlug mogelijk vergeten. Het zag er allemaal zo veelbelovend uit: manager Kevin Keegan’s aanvallende voetbal, klassespelers als Nicolas Anelka, Robbie Fowler, Joey Barton, Sun Jihai, en een groot aanstormend talent: Shaun Wright-Phillips. Daarbovenop speelden de Blues ook nog eens Europees voetbal. En toen het seizoen begon, liep het allemaal mis. De resultaten bleven uit (ondanks een prachtige overwinning tegen aartsrivalen Manchester United) en City eindigde 16de, na een hard gevecht tegen degradatie gewonnen te hebben.
 
Nieuwe spelers zijn er bijna niet bijgekomen: enkel Danny Mills en Ben Thatcher zullen dit jaar de City-verdediging versterken. Derde transfer Geert De Vlieger mag al een kruis maken over zijn seizoen, nadat zijn achillespees het volledig begaf. Het voordeel voor City is dat het ook haast geen spelers heeft laten gaan, waardoor de ploeg wel over het algemeen op elkaar ingespeeld is.
 
In doel heeft Man City na het afscheid van toppers als Peter Schmeichel en David Seaman nu de Engelse nationale doelman David James. Hij zal wel terug zijn beste niveau moeten halen, want op het voorbije EK was hij allesbehalve overtuigend. Naast nieuwe aanwinsten Mills en Thatcher zal achteraan vooral gerekend worden op de Sylvain Distin en Sun Jihai.
 
In het middenveld zal de jonge Joey Barton dit jaar een belangrijke rol spelen, net als de beloftevolle Shaun Wright-Phillips (zoon van voormalig Arsenal-spits Ian Wright). Deze twee jonge toppers zullen samen met de ervaren Claudio Reyna, Trevor Sinclair en Steve McManaman de schakel moeten zijn naar klassespitsen als Nicolas Anelka, Robbie Fowler en Paulo Wanchope.
 
Kan Manchester City beter dan vorig jaar? Ongetwijfeld. Is Europees voetbal een realistisch doel? Daar twijfel ik ook niet aan. Zullen ze het halen? Dat is dan weer een andere zaak. Vorig jaar was Europees voetbal ook het doel, en City bezat toen al de spelers om dat doel te bereiken. Dit jaar zal het volgens mij noodzakelijk zijn om die kwalificatie te bereiken, want anders vrees ik voor de toekomst van de Blues. Spelers als Anelka, Barton en Wright-Phillips horen Europees voetbal te spelen. Haalt Manchester City die noodzakelijke top 6? Time will tell.

Geschreven door Christopher Lannoo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties