Del Piero en Totti opnieuw in Italiaanse selectie

Del Piero en Totti opnieuw in Italiaanse selectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marcello Lippi maakte gisteren zijn selectie bekend voor de eerste kwalificatiewedstrijden van de Azzurri voor Duitsland 2006, in Palermo tegen Noorwegen op 4 september en in Tiraspol op 8 september, tegen Moldavië.  De Azzurri kregen van Lippi een verjongingskuur: enkele namen van de Azzurrini, de beloftenploeg die brons haalde in Athene, werden naar de A-kern overgeheveld.

Gilardino, De Rossi, Pelizzoli, Bonera, Pirlo en Ferrari namen allen deel aan de Olympische Spelen en maken nu dus ook deel uit van de selectie.  Alessandro Del Piero en Francesco Totti, de twee grote afwezigen bij de vriendschappelijke wedstrijd in IJsland, zijn dit keer wel van de partij.  Door zijn schorsing op het jongste EK is Totti enkel voor de wedstrijd in Moldavië beschikbaar.  Ook Palermospits Luca Toni is opnieuw opgeroepen, door de onbeschikbaarheid van Christian Vieri.

De selectie:

Doelmannen: Buffon (Juventus), Pelizzoli (Roma).
Verdedigers: Bonera (Parma), Favalli (Inter), Ferrari (Roma), Legrottaglie (Juventus), Materazzi (Inter), Nesta (Milan), Oddo (Lazio), Zauri (Lazio).
Middenvelders: Ambrosini (Milan), Blasi (Juventus), De Rossi (Roma), Diana (Sampdoria), Fiore (Valencia), Gattuso (Milan), Pirlo (Milan), Zambrotta (Juventus).
Aanvallers: Corradi (Valencia), Del Piero (Juventus), Gilardino (Parma), Miccoli (Juventus), Toni (Palermo), Totti (Roma).





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties