Marius Mitu: 'Ik voel me bevrijd'

Ronny anthonis
| 0 reacties
Marius Mitu: 'Ik voel me bevrijd'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marius Mitu, de strateeg van Lierse gaf een interview prijs aan GVA. De kleine Roemeen verteld over zijn nieuwe functie binnen de ploeg, hij hoopt zich nog meer te kunnen tonen. Mitu hoopt immers op een verlengt verblijf in Lier. 

Sinds Put je meer naar voren posteerde, Lijk je onmisbaar voor Lierse. Toch blijk je zelf nog niet opgezet met je prestaties?
Inderdaad. De club heeft me belangrijker gemaakt en meer verantwoordelijkheden toegeschoven, maar ik heb de verwachtingen nog niet helemaal kunnen inlossen. Op mijn positie moet je assists leveren en zelf scoren. Dat kwam er nog te weinig uit. Het is een bron van ergernis voor mij. Sommige mensen mogen dan opgetogen zijn over mijn prestaties, zelf wil ik nog meer in beeld komen.

Toch lijk je het goed te kunnen vinden in een offensievere rol?
Vorig seizoen moest je vaak defensief werk opknappen en werd je creativiteit beknot. Wat frustrerend moet geweest zijn voor een voetballer die uitblinkt in sierlijkheid?

Emilio Ferrera dacht dat ik van grotere waarde was in die rol. Het was anders voetballen, maar ik heb geprobeerd er het beste van te maken. Al moet ik toegeven dat ik me nu wel bevrijd voel. Ik beleef alvast opnieuw plezier aan het voetballen en heb een grote drang om me te tonen.

Je bent straks einde-contract in Lier! Het bestuur lijkt geneigd verder met je in zee te gaan, maar hoe zie je zelf detoekomst?
Ach, iedere voetballer wil ooit het shirt van een grote ploeg dragen en die drang voel ik ook wel. Voorlopig lijkt niemand wakker te liggen van Marius Mitu want ik heb geen weet van intresse voor mij. Hoeft ook niet. Ik kijk echt uit naar het voorstel van Lierse. Ik kende hier al een leuke tijd en hoef niet zo nodig te vertr
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties