Verslagen 1 ste speeldag O-Vl

Rita De Meyer

SK Terjoden-Welle 0 - Kerksken 1

Schiettecatte noopte De Bolle tot een redding, maar onder impuls van draaischijf Martens nam de thuisploeg het heft in handen. Kerksken prikte echter scherp tegen via een poging van Serlippens op de paal. De rake rebound werd afgevlagd wegens buitenspel. Martens kopte een paar keer over en Wittenberg duwde een pegel van de alomtegenwoordige Martens over. Na rust zetten de bezoekers de toon. De Meyer mikte naast en Serlippens stuitte op De Vos. Serlippens toverde Kerksken verdiend op voorsprong. Van Keymolen moest ontzetten toen Wittenberg een poging van De Meester loste. Peleman knalde in de slotfase een strafschop over.

SK TERJODEN-WELLE: De Vos, Stockmans (77’ Van Den Berge), Vandenbranden, Muylaert (70’ Raes), Debast, De Backer (49’ Van Assche), Peleman, Martens, De Thaey, De Meester, Salazar.
KERKSKEN: Wittenberg, Van Durme, Van Keymolen, Van Der Stock, Evrard, Kiekens, Serlippens (73’ Bilgicoglu), Verfaillie, De Schepper, De Meyer (83’ Boeykens), Schiettecatte (87’ De Pauw).
Doelpunt: 68’ Serlippens 0-1.

Ninove 1 - Zele 1

Zele won voor rust alle duels en Vergeylen tikte een logische voorsprong op de bordjes. Coulibaly verzuimde een paar kansen en Constant knalde een doorgekopte bal van Coulibaly over. Coulibaly trof de paal en de thuisploeg pakte uit met een stormloop die bekroond werd door De Rijck op aangeven van Van der Kelen.

NINOVE: De Bolle, Wyloeck (46’ Butinakandja), De Coeyere, Baeyens, De Craene (70’ Dubois), Omo Monday (20’ Uytterhaeghen), Van Den Berghe, De Rijck, Van der Kelen, Coulibaly, Constant.
ZELE: Heymans, Michiels, Bulthé, Van Lokeren, Frouja, Christiaens, De Maesschalck, Vergeylen, De Cock, Fiers, Vandenabeele.
Doelpunten: 15’ Vergeylen 0-1, 84’ De Rijck 1-1.

Sint-Gillis-Waas 1 - Meerbeke 2

De thuisploeg domineerde de eerste helft onder impuls van een opvallend offensief ingestelde Robby Buys. Buys scoorde en mikte tweemaal nipt over maar moest dan noodgedwongen met een verrekking naar de kant. Meerbeke nam het initiatief over maar kwam goed weg toen een goal van Verstraeten werd afgekeurd voor buitenspel. De bezoekende druk werd beloond met een goal van Schouppe. Toen iedereen zich al verzoende met een gelijkspel werd lokaal balverlies door invaller Van Den Houtte genadeloos afgestraft.

SINT-GILLIS-WAAS: De Grave, Buys (46’ Van Bocxlaer), Van Rumst, De Wolf (63’ Nico Van Den Bossche), Van Hauter, Thyssen, Geertsen, De Clercq, De Vos, Verstraeten en Tom Van Den Bossche.
MEERBEKE: Van Den Steen, Boeykens, Degroote, Peter Trog, De Bauw, Steven Trog, De Cooman, Beeckmans (63’ Baetens), De Vidts (85’ Beerens), Schouppe en Bellemans (84’ Van Den Houtte).
Doelpunten: 13’ Buys 1-0, 73’ Schouppe 1-1, 90’ Van Den Houtte 1-2.

Geraardsbergen 6 - Robur 0

Verbluffend competitiebegin van KSV, dat al in de openingsminuut een reuzekans kreeg via Van Rampelberg. Zijn lobbal ging over, maar tien minuten later bracht hij, op aangeven van Sarpong, de thuisploeg verdiend voorop. Kevin Sonck verdubbelde de voorsprong en Van Rampelberg zette de niet eens overdreven ruststand op 3-0. Robur begon iets beter aan de tweede helft, maar kreeg snel het deksel op de neus. Van Den Brande bediende de vrjstaande Van Rampelberg, die zijn derde doelpunt van de namiddag maakte. De Schrijver joeg een vrijschop onhoudbaar in de kruising en uitblinker Sarpong zette met een zesde thuisdoelpunt de kers op de taart. De Schrijver zag kort daarop tot tweemaal toe zijn strafschop, na fout op de ingekomen Degrande, gestopt door doelman De Smet, die daarmee een zwaardere afstraffing voorkwam.

GERAARDSBERGEN: Guldemont, G.Sonck, Eloot, Vermeulen, Fleurinck, Vanden Brande, K.Sonck, Van Rampelberg (65’ Degrande), De Schrijver, Sarpong (68’ Meerschaert), Praet (46’ Dujacquier).
ROBUR: De Smet, Stobbelaers, De Bruyne, Noel, Van Gilsen, Van Assche (67’ Kocijigit), Lavreys, Boone, Van Der Stockt (Van Hecke), Peerlinck, De Rechter.
Doelpunten: 12’ Van Rampelberg 1-0, 16’ K.Sonck 2-0, 27’ Van Rampelberg 3-0, 55’ Van Rampelberg 4-0, 57’ De Schrijver 5-0, 67’ Sarpong 6-0.

KWIK Eine 2 - Olsa Brakel 2

Van De Walle zorgde voor de perfecte voorzet, die Fonck binnenkopte. Van Bever schoot een mooie aanval met Van De Sompel over. Toen een voorzetschot van Verschelden de tweede paal streelde, was Van De Sompel bij de pinken om te scoren. Meteen daarop werd het 1-2 op strafschop na hands. Na de rust trapte Callens, op hoekschop van Baele, ongehinderd in de winkelhaak binnen. (GB) 

EINE: Balcaen, Van Gijseghem (66’ Dries Callens), Adam, Baele, Van Bever, Van Den Hende, Gino Verschelden, Vleminckx, Beels (72’ De Meulemeester), Van De Sompel en D’Hondt.
BRAKEL: Vandenabeele, De Geeter, Perdaens, De Rouck (61’ Spitaels), Fonck, Antheunis, Herregodts, Noterman, Van De Maele, Van De Walle en Vanderbeck (52’ Arvid Minnaert).
Doelpunten: 1’ Fonck 0-1, 43’ Van De Sompel 1-1, 44’ Noterman (pen.) 1-2 en 84’ Dries Callens 2-2.

Eeklo 3 - Kemzeke 2

Eeklo opende gretig, maar na een kwartier herstelde Kemzeke het evenwicht. Saey profiteerde kort na de rust meteen van de gulheid van de thuisdefensie. Uit de kluts stelde ex-Kemzekespeler Motyka tien minuten later gelijk. Een te vermijden strafschop loodste de bezoekers opnieuw naar een voorsprong. Eeklo gooide alle registers open en pakte met vier spitsen uit. De ingevallen Van Sprundel zette Van Oost op weg naar een kopbaldoelpunt en in een hectisch slot kon Van Oost na een voorzet van Bekaert een tweede kopbaldoelpunt aantekenen.

EEKLO: De Mil, Busschaerts, Van Damme (75’ Van Sprundel), Verschelde, Bekaert, Cauwels, Dooghe, Van Rie (75’ Lammens), Van Oost, Mestdagh, Luc Van Hecke (65’ Alexander Van Hecke).
KEMZEKE: Van Aevermaet, Magito, Peirsman, Saman, Van Assel, Maes, Saey, De Wilde, Anthuenis, Muyzewinkel, Martens.
Doelpunten: 50’ Saey 0-1, 60’ T. Motyka 1-1, 70’ Muyzewinkel via strafschop 1-2, 82’ en 88’ R. Van Oost 2-2 en 3-2.

Temse 5 - Oostakker 0 De thuisploeg schoot met scherp en toen ook scheidsrechter Van Extergem het nodig vond niet minder dan drie bezoekers uit te sluiten was de thuiswinst een logisch gevolg. Temse speelde ook geen schitterende partij maar de afwerking was wel in orde. Bijna de ganse eerste helft kon Oostakker zijn wil opdringen maar scoren lukte niet. Temse kreeg het gemakkelijk wanneer Kissi, Delvo en Declerq het terrein moesten verlaten.

 TEMSE: Bracke, Ruys, De Wilde (78’ Philippe De Meyer), Dominique De Meyer (75’ Pallone), Van de Sompel, Janssens, Pierssens (46’ Moerenhout), Ysewijn, Damman, De Bondt, Van Puyvelde.
OOSTAKKER: Malfliet, De Backer, Oris, Delvo, Herteleer (77’ Willockx), Declercq, Claeys, De Vos, Aper, Kissi, Colike (62’ Dobbelaere).
Doelpunten: 58’ Ysewijn 1-0, 71’ De Wilde 2-0, 76’ Ysewijn 3-0, 77’ Pallone 4-0, 90’ Ruys 5-0.

Petegem 1 - Zomergem 3 Verdiende zege voor de bezoekers tegen een zwak en ondermaats voetballend Petegem. De thuisploeg dreigde enkel via een kopbal van Mertens op de lat. Petegem miste op het middenveld een spelmaker die de lijnen kon uitzetten en de rust in de ploeg moest bewaren.

 PETEGEM: De Neve, De Rho, Devriese, Mahieu, Mestdagh, Bollé (46’ Verschuere), Colpaert, Vandenbussche (66’ Nachtergaele), Boydens, De Mangelaere, Mertens.
ZOMERGEM: De Clerck, De Smet, De Bie, Mouton, De Waele, Crispyn (80’ Mestdagh), Van Den Steen, Haerens, Lataire (82’ Van Vooren), Vereecke, De Clerck.
Doelpunten: 24’ N. Vereecke 0-1 (strafschop), 65’ S. De Clerck 0-2, 66’ S. Mouton 1-2 (eigen doelpunt), 70’ L. Van Den Steen 1-3 Gele kaarten: Vereecke, De Mangelaere, Boydens, Verschuere en Mahieu