Voorbeschouwing: Ital. competitie 2004-2005

Dieter Arens
| 0 reacties
Voorbeschouwing: Ital. competitie 2004-2005
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Straks begint de Italiaanse voetbalcompetitie 2004-2005. De competitie zal dit jaar uit 20 ploegen bestaan. Zowel bovenaan als onderaan wordt het een strijd op het scherpst van de snee. Hieronder volgt wat meer informatie.

De titelkandidaten

AC Milan

De Milanese club is de grootste favoriet voor de titel. Milan dat al over een zeer goede kern beschikte heeft nog eens 3 toppers aangekocht . In de verdediging kan het rekenen op de boomharde Jaap Stam die overkwam van een ander Italiaans team, Lazio Roma. Voor het middenveld kocht Milan, Vikash Dhorasoo van Lyon. Dhorasoo mag nu zijn kunsten aan het Italiaanse publiek tonen al zal hij wel naar alle waarschijnlijkheid op de bank beginnen. En dan Hernan Crespo, de Argentijn die vorig jaar het mooie weer maakte bij Chelsea zal bij Milan samen met Shevchenko voor de doelpunten moeten zorgen. Zien of dat ook (makkelijk) zal lukken.

Het ideale elftal: Dida; Cafu, Nesta, Stam, Maldini; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kaka; Crespo en Shevchenko

Inter Milan

Inter Milan is de tweede titelkandidaat. De rivaal van AC Milan kocht een hoop versterking voor het middenveld. Juan Sebastian Veron, José Zé Maria en Edgar Davids, alle drie tekenden ze voor Inter. Met dit middenveld heb je een combinatie van kracht, techniek en ervaring. Zij zullen de spitsen Adriano en Vieri naar het doel moeten loodsen. Inter wil na lange tijd nog eens een prijs pakken en zal er alles aan doen om de Italiaanse titel te bemachtigen.

Het ideale elftal: Toldo; J Zanetti, Mihajlovic, Materazzi, Favalli; Ze Maria, Veron, Davids, Stankovic; Cruz en Recoba

Juventus Turijn

De Oude Dame doet zoals ieder jaar mee voor de titel. De laatste jaren deed Juventus het voortreffelijk in zowel de Italiaanse competitie als de Europese wedstrijden. Net voor het sluiten van de transfermarkt, kocht Juvé nog 2 klasbakken aan. Fabio Cannavaro kwam over van Inter Milan en komt de gelederen achterin versterken. Vooraan kocht het Zlatan Ibrahimovic aan van Ajax Amsterdam. De aanvaller met fluele baltoetsen zal Juventus zeker en vast wat meer creativiteit bijbrengen. Voorts maakten Jonathan Zebina en Emerson de overstap van AS Roma naar Juventus. Het behoudt bijna dezelfde kern als vorig jaar dus meestrijden voor de titel is een must. Alleen Di Vaio en Miccoli verlieten Juvé voor respectievelijk Valencia en Fiorentina. Juvé heeft ook een nieuwe trainer, Fabio Capello. Een man met veel uitstraling.

Het ideale elftal: Buffon; Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta; Olivera, Blasi, Emerson, Nedved; Del Piero en Ibrahimovic

AS Roma

AS Roma is de laatste titelkandidaat. Het versterkte zijn team door Philippe Mexes en Ahmed Hossam kortweg Mido aan te trekken. Het verloor wel één van zijn betere spelers, Emerson. Hij vertrok naar Juventus Turijn. Toch is AS Roma nog sterk genoeg om de andere ploegen het vuur aan de schenen te leggen en eventueel de Italiaanse titel te grijpen. Met Rudi Völler als nieuwe coach heeft het toch een trainer met een pak ervaring en dit zal zeker van pas kunnen komen.

Het ideale elftal: Pelizzoli; Panucci, Dellas, Mexes, Candela; Mancini, Perrotta, De Rossi, D’Agostino; Totti en Cassano

De subtoppers/middenmoot

Er zullen heel wat ploegen meestrijden voor een UEFA-cup ticket. Deze zijn Lazio Roma, Parma, Udinese, Palermo, Fiorentina en Sampdoria. Eén van de grotere kanshebbers is dus Lazio Roma dat te kampen had met financiële problemen. Hierdoor is hun ploeg wat verzwakt maar dat zal hen niet tegenhouden om een UEFA-cup ticket proberen te bemachtigen. Het kocht zelfs nog een goede aanvaller, Paolo Di Canio.

De degradatiekandidaten

Zoals elk jaar zullen er ook enkele afvallers zijn die van de Serie A naar de Serie B zullen verhuizen. De voornaamste kandidaten hiervoor zijn Messina, Siena, Lecce, Livorno en Cagliari. Aan hem om het tegendeel te bewijzen al zal die uiteraard niet van een leien dakje lopen.

De belangrijkste transfers

Cannavaro: van Inter naar Juventus

Ibrahimovic: van Ajax naar Juventus

Emerson: van AS Roma naar Juventus

Veron: van Chelsea naar Inter

Davids: van Barcelona naar Inter

Stam: van Lazio naar AC Milan

Crespo: van Chelsea naar AC Milan

Mexès: van Auxerre naar AS Roma

Mido: van Marseille naar AS Rorna

Albertini: van Lazio naar Atalanta

Zagorakis: van AEK Athene naar Bologna

Miccoli: van Juventus naar Fiorentina

Fiore: van Lazio naar Valencia

Roque Junior: van AC Milan naar Leverkusen

Samuel: van AS Roma naar Real Madrid

Carew: van AS Roma naar Besiktas

Jancker : van Udinese naar Kalserslautern

Zebina: van AS Roma naar Juventus

Di Vaio: van Juventus naar Valencia

Dhorasoo: van Lyon naar AC Milan

Onze prognose

1 AC Milan
2 Inter Milan
3 Juventus Turijn
4 AS Roma
5 Lazio Roma
6 Udinese
7 Parma
8 Sampdoria
9 Fiorentina
10 Palermo
11 Bologna
12 Brescia
13 Chievo
14 Atalanta
15 Reggina
16 Cagliari
17 Lecce
18 Messina
19 Siena
20 Livorno

Dat het een schitterend Italiaans voetbalseizoen mag worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties