Speeldag 3 onder de loep

bernie de vuyst

De teerlingen zijn nog niet geworpen, maar toch kan je reeds een kleine conclusie trekken na de derde speeldag in vierde klasse C. Vooral de slechte start van het ambitieuze Millen (1 op 9) valt op. In positieve zin valt Olen op dat aan de leiding staat met het maximum van de punten. Voor de rest is het nog koffiedik kijken.

Vebr. Maasmechelen won overtuigend op eigen veld van Grimbergen. De gewezen Nederlandse prof Raf Losada (o.a. MVV) stond twee maal aan het kanon.

Mol-Wezel hield in een zinderend wedstrijd (3-2) de punten thuis tegen Diest. Sluipschutter Celus besliste in de 87ste minuut de wedstrijd in het voordeel van de Antwerpenaren. Diest-speler Cox mocht met rood vroegtijdig het veld verlaten.

Millen, vorig jaar nog de revelatie, ging met 2-0 (opnieuw) de boot in op het veld van Overijse. Ceci en Badouider scoorden voor de Brabanders.

Olen blijft maar winnen! De Olenaren gingen met 0-2 winnen in Kampenhout. Van de Pol was met twee doelpunten de man van de match.

Dekuyper bezorgde Vilvoorde met zijn twee doelpunten de overwinning tegen Aarschot (2-0).

Berkenbos-keeper Frederix kreeg er in Leopoldsburg maar liefst vijf om de oren. Berkenbos kwam zelf slechts één keer tot scoren en verloor Lenaerts in de 54ste minuut met rood. Brusselaers was met zijn doelpunt en drie assists de gevierde man.

De wedstrijd Heist-Bree (3-2) ontplofte pas in blessuretijd. In de 90ste en 93ste minuut maakte Bree de 2-0 achterstand nog goed, maar in de 94ste minuut scoorde Heist-speler Breugelmans de 3-2.

Dat Spouwen-Mopertingen tegen Meerhout op 0-0 eindigde was te wijten aan de slechte afwerking van de thuisploeg. Meerhout speelde lang met een mannetje minder door de rode kaart van Beutels in de 60ste minuut, maar kaapte desondanks nog een puntje weg in Haspengouw.