5e speeldag Bundesliga

5e speeldag Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayer Leverkusen ontvangt na zijn glansprestatie tegen Real FC Nurnberg, de oude ploeg van Bayer-trainer Klaus Augenthaler.
Na de misstap vorige week in Mainz doen de pillenjongens er goed aan om vlug met de voeten terug op de grond te komen, willen ze niet verder wegzakken in het klassement. Bij winst kunnen de bezoekers zelfs over Leverkusen wippen.

Rostock ontvangt Wolfsburg, de ploeg ven Gerets. De mannen van Wolfsburg willen de lijn doortrekken en voor de derde achtereenvolgende keer winnen op verplaatsing.

Schalke speelt de derby tegen Mönchengladbach: een moeilijke opgave na al de strubbelingen deze week, met nu weer Olaf Thon die eist dat manager Assauer opstapt bij de Blauen. Winst is echter noodzakelijk gezien de lamentabele 16e plaats.
Van Hout start in de basis bij de bezoekers, Van Kerckhoven zit weer op de bank tegen zijn oude club.
Ook Vermant lijkt het slachtoffer te worden van de trainerswissel in Gelsenkirchen en is zijn plaats voorlopig kwijt.

Bij Kaiserslautern-Hamburg kan het alle kanten uit. Beide ploegen hebben drie punten en degene die verliest, zakt in het moeras van de degradatiestrijd.

Met Bielefeld-Mainz staan twee nieuwkomers tegenover elkaar, waarbij vooral de bezoekers het verrassend goed doen in de Bundesliga, Een gelijkspel zou hier dan ook het meest logische resultaat zijn.

Werder Bremen moet zich dan weer dringend herpakken, en dit zal niet van een leien dakje lopen tegen de buren uit Hannover. In deze "Nordderby" kan het ook alle kanten uit.

Borussia Dortmund ontvangt Bayern München. De fel geplaagde ploeg uit het Rurhgebied kampt met blessures van Rosicky en Gambino. Met beide spelmakers buiten strijd bestaat er weinig hoop op winst tegen Bayern, dat het van zijn kant ook niet bijzonder goed doet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties