Franse clubs op het Europese toneel

De Franse clubs deden het in de Champions League niet zo goed. PSG verloor van Chelsea met 0-3, Liverpool klopte AS Monaco, de verliezend finalist van vorig jaar, met 2-0 en landskampioen Lyon kon als enig Franse team een punt behalen door 2-2 gelijk te spelen tegen Manchester United.

In de UEFA-beker ging het de Franse clubs iets beter voor de wind. Châteauroux werd wel door Club Brugge huiswaarts gestuurd met een 4-0 nederlaag, maar de andere clubs behaalden een beter resultaat. Auxerre speelde 1-1 gelijk in en tegen het Deense Aalborg. Lille OSC behaalde ook een goede uitgangspositie door 2-2 gelijk te spelen tegen Shelbourne. Maar enkel Sochaux kon winnen en versloeg Stabaek Fotball met 4-0.

PSG verloor dus van Chelsea op de eerste speeldag van de Chamipons League. John Terry en tweemaal Didier Drogba scoorden voor de Engelse club. Lyon kwam 2-0 voor tegen ManU dankzij doelpunten van Cris en Pierre-Alan Frau, maar in de tweede helft zette Ruud Van Nistelrooy het zaakje recht voor zijn club. AS Monaco tenslotte werd door Cissé en Baros genekt.

Auxerre kwam op voorsprong tegen Aalborg dankzij Mwaruwari maar enkele minuten later scoorde Borgersen tegen. Bodmer en Landrin waren de doelpuntenmakers voor Lille, Fitzpatrick scoorde twee maal voor de Schotse club. Clement, Simons, Verheyen en Stoica waren de vier Brugse doelpuntenmakers tegen Châteauroux en Sochaux tenslotte kon rekenen op de doelpunten van Oruma, Zaïri, Ilan en Isabey.