Forssell 6 weken buiten strijd

Forssell 6 weken buiten strijd
Foto: © SC

Mikaël Forssell zal minimum zes weken buiten strijd zijn door een blijvend probleem in de knie. Dit is een zware opdoffer voor zowel zijn ploeg Birmingham als voor de Finse nationale ploeg.
 
Finland kreeg een serieuze klap in het gezicht door de zoveelste tegenslag door blessureleed. De aanvaller zal minimum zes weken buiten strijd zijn door een kijkoperatie die vandaag plaats vind.
Dit wil voor Finland zeggen dat de speler niet beschikbaar is voor de volgende twee voorronde wedstrijden van het WK 2006. De wedstrijd thuis tegen Armenië op 9 oktober te Tampere en de uitwedstrijd tegen Nederland op 13 oktober te Amsterdam.
 
Maar niet alleen voor Finland is dit opdoffer ook voor de Blues, waar Forssell vorig seizoen nog 19 goals scoorde.
De manager van Birmingham bevestigd dat Forssell al sinds de aanloop van het seizoen last ondervind en dat er geen andere keuze meer is.
Hij zei ook: “Mikaël zal naar het ziekenhuis gaan voor een kijkoperatie en dit zal hem minimum vier à zes weken aan de kant houden. Dan zullen we ook te weten komen of er al dan niet meer schade is. Buiten het kijken zal men ook zijn knie opkuisen. Chelsea FC, waarvan de speler nog steeds eigendom is, wil exact weten wat er mis is. Dus alles moet in overleg gebeuren met hen, wat volkomen normaal is zulke situaties.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties