Billijk gelijkspel voor Vlijtingen

Jimmy Wouters

Vlijtingen VV heeft zich goed herpakt na de onverdiende nederlaag vorige week in Moelingen. Het werd vandaag 2-2 tegen Herk.

De wedstrijd begon fel, wat enkele kansen opleverde. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Vlijtingen op voorsprong. Een inworp van Lenaers werd door Leduc verlengd tot in de voeten van Jamaer die droog de 1-0 binnen schoot. Lang kon Vlijtingen echter niet genieten van haar voorsprong. Enkele minuten later strafte Geurts een foutje in de thuisdefensie fraai af. De wedstrijd werd nu steeds grimmiger, maar het was dethuisploeg  die het laken naar zich toe trok. Vlak voor rust wist Zwart-Wit weer uit te lopen. Weer was Jamaer er als de kippen bij om het leer na een deviatie van Hendriks in doel te jagen. 2-1 was de verdiende ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met verbeten duels. Het was Herk dat het volledige spel naar zich toetrok. Met veel lange ballen drukte het Vlijtingen tegen eigen doel. Aanvankelijk leverde dat niet zoveel op, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Herk enkele uitstekende kansen. Echter zonder doelpunt. Vlijtingen probeerde tevergeefs op de counter tegen te prikken. De aanvalslust van Herk werd in de 86e minuut met een kopbaldoelpunt beloond.

Zo eindigde deze wedstrijd op een 2-2 gelijkspel, waarbij beide ploegen al bij al tevreden mee moeten zijn.