Finalisten beker van Finland gekend

Truyens Himke

Gisteren werden de halve finales in de beker van Finland afgerond. MyPa speelt volgend weekend in Helsinki tegen FC Hämeenlinna.

Volgende week zaterdag om 17 uur wordt de aftrap gegeven in het Finnair stadium te Helsinki. MyPa speelt daar de finale tegen het net gedegradeerde FC Hämeenlinna.

Hämeenlinna speelde gisteren al in het Finnair stadium tegen Klubi 04. Klubi dat reeds meerdere malen verraste, begon ook dit maal sterk aan de wedstrijd. Ze domineerde gedurende de eerste helft en sloten deze dan ook af met een doelpunt. En ook dit maal via het nummer zeven Pekka Sihvola, van deze naam zal nog gehoord worden in de Veikkausliiga.
Maar na de rust veranderde het spelbeeld enigszins, Hämeenlinna kwam hoe langer hoe meer in de wedstrijd. En begon zelf te domineren.
Klubi voerde enkele vervangingen door in de hoop het tij te doen keren, dit lukte echter niet. In de 74ste minuut kreeg Hämeenlinna waar het recht op had, de gelijkmaker. Meer zelfs, ze bleven domineren en een tiental minuten later stond het 1-2 en was Hämeenlinna gekend als eerste finalist.

De tweede finalist is verrassend MyPa geworden, zij speelden op het veld van kersvers landskampioen FC Haka een uitstekende wedstrijd.
Vanaf de eerste minuut was het al MyPa wat de klok sloeg, de ploeg uit het oosten speelde offensief en zeer gestructureerd. Het kwam op een 0-4 voorsprong via goals van Aho, Taipale, Tarvajärvi en Puhakainen.
Na de rust was het anders, een uitbrander in de ene kleedkamer en veel lof in de andere, gaven een totaal ander spelbeeld dan in de eerste helft. Het was nu uitsluitend Haka dat aan voetballen kwam. Lethinen, Popovits en Salli brachten Haka terug in de wedstrijd en degradeerde MyPa zelfs even tot toeschouwers.
Maar net op tijd schoten ze wakker bij MyPa, Könönen en Okkonen bouwde de voorsprong verder uit en zette de schaapjes op het droge.

Volgend weekend wordt de bekerfinale gespeeld in het nationale stadium van Finland. Kan Hämeenlinna zijn mislukte seizoen alsnog goed maken of speelt MyPa weer een wereldwedstrijd? Antwoord op deze vragen krijgt u beslist volgend weekend.