Lyon en Bordeaux gelijk , PSG wint

Op de elfde speeldag waarvan gisterenavond al zes wedstrijden werden afgewerkt, liet Lyon zich verrassen door FC Istres. Het bleef er 0-0. Ook in Saint-Etienne-Bordeaux was het 0-0. PSG won wel.

Lyon kon zich nooit echt doorzetten tegen FC Istres. Het kreeg wel een goede kans via Govou die na een één-twee met Essien gestopt werd door doelman Riou. Istres kon ook twee keer prikken via Saveljic en Maurice, die zijn lob vanop 40 meter op de lat zag belanden, maar ook zij scoorden niet. Ook in de tweede helft in het Stade Bernard Bardin viel er weinig te beleven. Istres zag de bal nog eens eindigen op de lat en Malouda kreeg nog een grote kans voor Lyon maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Brahim Thiam kreeg een kwartier voor tijd nog rood na een zware tackle op Nilmar, maar de thuisclub kon Lyon controleren en zo bleef het 0-0. Lyon blijft momenteel wel leider maar Lille kan straks over hen wippen als ze winnen in Toulouse. FC Istres wordt laatste.

Caen won met 2-1 van Nantes. Dufer en Faye startten aan de wedstrijd, Dugardein was geblesseerd. Nantes was de betere ploeg in de beginfase van de wedstrijd en dit leverde al in de zesde minuut een doelpunt op dankzij Florin Bratu, de Roemeense aanvaller. Er volgden nog enkele kansjes maar geen doelpunten. Net voor rust lukte Lemaître de gelijkmaker. Ook het begin van de tweede helft was voor de bezoekers, maar scoren deden ze dit keer niet. Daarvan profiteerde Cyrille Watier en scoorde de 2-1. Yapi Yapo en co deden er nog alles aan om gelijk te maken, maar slaagden daar niet meer in.

PSG won met het kleinste verschil van Ajaccio. Het speelde een goede wedstrijd waarin weliswaar niet alles lukte, zoals tegen FC Porto, maar hielden voor de tweede keer dit seizoen de drie punten thuis. Na tien minuten scoorde Pancrate de 1-0 en PSG controleerde de wedstrijd hierna. Ook Waldir Lucas Pareira kon niets terugdoen en zo won PSG verdiend van Ajaccio.

Metz kwam in de twintigste minuut tegen de gang van het spel in op voorsprong tegen Rennes. Borbicone was de doelpuntenmaker. Tien minuten later lukte Alexander Frei de gelijkmaker en net voor rust scoorde hij de 2-1. In de tweede helft liep de thuisclub nog verder uit dankzij Monterrubio, die een strafschop omzette. Rennes won verdiend van Metz, dat Jean-Philippe Caillet in de 72ste minuut nog verloor met een tweede gele kaart.

Saint-Etienne en Bordeaux hielden elkaar in evenwicht. De thuisclub kreeg de beste kansen, maar kon niet scoren. Na het gelijkspel van vorige week in Marseille dus terug een gelijkspel voor les verts waardoor het op de zeventiende plaats staat. Bordeaux staat op de zesde stek.

Op het einde van Strasbourg-Nice werd er nog drie keer gescoord. Strasbourg kwam voor de rust al op voorsprong dankzij Yves Deroff maar tien minuten voor tijd kwam Nice langszij via Florent Balmont. Mickaël Pagis en Salim Arrache bezorgden Strasbourg alsnog de eerste (verdiende) zege van het seizoen waardoor het de Rode Lantaarn overlaat aan FC Istres.

Vanavond volgen de overige vier wedstrijden van de Ligue 1.