Meerhout gaat winnen in Berkenbos

bernie de vuyst

De bezoekers uit Meerhout begonnen het best aan de partij. In de vijfde minuut verscheen Ooms oog in oog met Berkenbos-goalie Frederix, de aanvaller zijn schot was te slap om tot scoren te komen. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam er via een kopbal van Top. Echt goed voetbal was er niet te zien, vaak hanteerden beide ploegen de lange bal.

Midden de eerste helft zette de kwikzilvere  Van Brantegem een weergaloze actie op, alles deed hij goed behalve afwerken. Ulenaers dreigde voor Berkenbos van buiten de zestien. Schrijvers zorgde dan weer met zijn verradelijke vrijtrappen voor enkele warme standjes voor het doel van Frederix
Colson kreeg vlak voor rust de uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer op zijn naam te zetten, maar hij kwam niet voorbij Meerhout-keeper Peeters, ex-Lokeren en -Lommel.

De koffie was nog maar net leeg of het stond al 0-1 via uitblinker Van Brantegem. De druiven waren helemaal zuur voor de thuisploeg toen Fripon niet veel later met twee keer geel het veld moest verlaten na een trekfout op Van Brantegem.

Berkenbos ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker. Geebelen en Rutten hadden de kansen om te scoren, maar hun afwerking was ondermaats. Meerhout speculeerde op de counter. Van Brantegem verscheen twee maal alleen voor de keeper. De eerste keer bracht Frederix redding. De tweede keer legde de spits niet goed af tot bij ploegmakker Ooms in plaats van zelf te schieten, wat een betere optie was.

De Heusdenaren drukten wel, tot echt gevaar kwam het echter niet. Top was er met een kopbal nog het dichtste bij. Berkenbos moest zelfs de kelk tot de bodem ledigen toen (weer) Van Brantegem in de eindfase zijn tweede van de namiddag scoorde en zo de eindstand bepaalde (0-2).