Superefficiënt Kortrijk vernedert Eupen

Yves Decock

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk moest deze namiddag de wei in tegen Eupen die hun topschutter Keller voor 3 weken moet missen na een blessure. Kortrijk verloor al tweemaal van de Duitstaligen en was dan meer dan gebrand op revanche.

Het was lang wachten vooraleer we de eerste kans konden noteren,Eupen kon het meeste drukken via enkele hoekschoppen maar die bleven ongevaarlijk door een sterk verdedigend Kortrijk. Na 13 minuten waagde Pecqueux zijn kans vanop afstand maar zijn schot week nog af in corner. Na handspel mocht Kortrijk zich klaar maken om een vrije trap te nemen,Elias en Makhloufi boden zich aan. Het was uiteindelijk Makhloufi die de bal met links mooi in de rechterwinkelhaak draaide,zelfs doelman Couturier stond er naar te kijken. Eerste kans voor KVK en meteen 1-0,een betere start kon men niet inbeelden. Eupen ging meteen voor de gelijkmaker maar de kopkans van Didier Ernst ging naast de paal. Twee minuten later waren ze er wel heel dichtbij maar dat was buiten Chen gerekend,hij redde de kopper van Bachitou Salou (Eupen) van de lijn na een hoekschop. De 'Kerels' konden enkel dreigen met een kopper van Salou zonder enig gevaar voor Couturier. Het was Eupen die bij sommige momenten het gevaarlijkst was,zo moest doelman Vandoorne ingrijpen op de doorgebroken Bongard. Intussen werd Pecqueux afgevoerd nadat hij slecht op zijn schouder terechtgekomen was,Garni was zijn vervanger. De tweede kans van Kortrijk kwam na een mooie actie en was meteen raak,Ibrahim Salou stak listig door naar Fernandez die 2 verdedigers in de wind zette en laag voorzette,Elias moest enkel binnentikken. 2-0. Eupen was niet van slag en dreigde nog voor rust met een reuzegrote kans,Chauveheid kon ongehinderd binnen koppen maar besloot onbegrijpelijk naast doel. KVK kon rusten met een comfortabele 2-0 op het bord.
Na 5 minuten spelen viel de eerste kans,Makhloufi bracht een bal voor doel,Salou kopte mooi over de keeper maar zijn kans spatte via onderkant lat en doellijn terug in het veld. Eupen kwam goed weg en bleef soms goed meevoetballen maar kende pech toen ook hun Salou de lat trof na een pegel op afstand. 3 minuten later was het weer alarm voor Kortrijk doel,keeper Vandoorne kon op een onorthodoxe manier een bal van Salou onschadelijk maken terwijl Demets de rebound van de lijn moest koppen. Daarna was het al Kortrijk die te vernoemen viel,het combineerde aardig en speelde bij momenten voetbal met een eerste klasse tintje. Uit de laatste vier kansen maakte het maar liefst 3 wereldgoals. De eerste was van Salou,hij rolde via een dribbelnummerke vanop links quasi de hele verdediging op en besloot heerlijk in de verste hoek! 3-0,het was ééntje om de vingers van af te likken. Vier minuten later,na 73 minuten spelen lukte het hem bijna weer nadat hij de ver uitgekomen Couturier wou lobben maar de bal verdween net naast de paal buiten. De scouts van Anderlecht zullen het ook wel gezien hebben. Zes minuten voor tijd lijd Eupen balverlies op links,Makhloufi maakte er gretig gebruik van en bediende de ingevallen Herman die er heel beheerst 4-0 van maakte. Drie minuten later lag ook Herman aan de basis van het vijfde doelpunt,hij legde hard terug tot bij de ingelopen Verbrugghe die genadeloos de 5-0 eindcijfers op het scorebord knalde!

Door deze ruime zege staat Kortrijk eerste in het klassement van de tweede periode die zonet van start is gegaan. Het haalde ook een positief 10-1 doelpuntensaldo in de laatste 4 wedstrijden en is met 10 op 12 bezig aan een sterke reeks.