Arunina is de naam!

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Arunina is de naam!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zestig minuten moest hij vervangen worden wegens krampen. Toch maakte hij een indrukwekend debuut en liet hij mooie dingen zien. Zijn naam is Arunina, genoemd achter zijn idool Aruna die bij Anderlecht speelt. En zondag was te zien dat dat niet zomaar was. In zijn eerste wedstrijd maakte hij meteen indruk.

"Bedankt voor de complimenten. Dit is voor mij inderdaad een erg mooi debuut. Direct kunnen scoren en een assist geven, het zorgt ervoor dat ik met een heel blij gevoel het veld heb verlaten. Het was trouwens zeker niet gemakkelijk tegen die verdedigers van Cercle Brugge. Ze volgden mij van dichtbij en gaven geen meter ruimte. Toch heb ik goed mijn streng kunnen trekken."


Door het feit dat men in Ivoorkust niet traint op conditie was bij hem, net als andere Ivorianen in Beveren, de conditie nog niet op peil. Hij had vrijdag's reeds een wedstrijd gespeeld met de reserven en moest logischer wijs het veld met krampen verlaten na zestig minunten.

"Na een uur moest ik vervangen worden omdat ik last kreeg van krampen. Ik moet ervoor zorgen dat ik sterker word zodat ik spoedig in staat ben om een volledige wedstrijd op dit niveau te presteren."


Moeilijk om zich aan te passen in Beveren is als Ivoriaan niet moeilijk meer.

"Geen enkel probleem. Allemaal erg vriendelijke mensen hier. Voor aanvang van de match hebben mijn Ivoriaanse vrienden me trouwens allemaal erg veel succes gewenst. Daarom was ik eigenlijk ook niet zenuwachtig. Ik wist dat het met hun steun wel zou lukken. En zoals je ziet hebben we het zeker niet slecht gedaan."


Het probleem van Beveren ligt vaak bij de afwerking. Misschien heeft men eindelijk de speler gevonden die dit kan oplossen.

"Ooit maakte ik in Ivoorkust 17 doelpunten in een seizoen. Dat zal hier niet direct gebeuren, maar dit is een goed begin. Het voetbal is hier anders dan in Ivoorkust. Veel sneller, veel fysieker."



Arunina lijkt reeds een geslaagde transfer, toch is het nog afwachten wat de toekomst brengt. Wie zijn vorm blijkbaar wel heeft terug gevonden is Romaric. BIj het begin van het seizoen nog tien kilo te zwaar en zonder vertrouwen. Nu is hij topschutter bij Beveren met zes doelpunten. Als hij deze stijgingscurve blijft aanhouden zal hij ongetwijfeld met een gouden bal op de rug de winterstop ingaan.

Er is nog meer aanvallend geweld opkomst. De papieren van Tia waren eindelijk in orde en tijdens Cercle zat hij in de tribune. Hij was reeds vorig jaar enkele maanden lid bij Antwerp, maar kon door problemen met de papieren enkel met de invallers spelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties