Racing Mechelen schiet wakker

Truyens Himke

Na een bar slechte start, is Racing Mechelen dit weekend eindelijk wakker geschoten. En hoe, de Mechelaars wonnen over verdiend van Racing Waregem.

De Mechelaars grepen de bezoekers meteen naar de keel en domineerde de ganse wedstrijd. Een mak Waregem kon slechts twee keer gevaarlijk uit de hoek komen, alle overige kansen werden genoteerd op naam van de thuisploeg.
Na twintig minuten spelen opende Elsen via het hoofd de score en zes minuten later zette Simeons de 2-0 op het bord. Waregem kon  nog lange tijd de schijn op houden en miste zelfs nipt de aansluitingstreffer.
Maar in plaats daarvan kreeg het een veeg uit de pan. In het laatste kwartier mocht Simeons nog twee maal scoren en ook Van De Put en Nechelput pikten hun doelpunt mee.
Eindelijk nog eens feest in het Oscar Vankesbeeck stadion waar de thuisploeg liet zien wat het beloofde voor dit seizoen, spektakel.

De topper van het weekend tussen Torhout KM en Denderhoutem draaide uit  op een ware triller. Waar de thuisploeg het nipt haalde in de toegevoegde tijd via een afgeweken hoekschop, 5-4 en bijna zeker van de eerste periode. Zie verslag

De enige ploeg die Torhout alsnog kan tegenhouden van zijn eerste periode is Zuid West. De fusie ploeg Harelbeke Ingelmunster speelde dit weekend thuis tegen Denderleeuw. Zuid West domineerde de wedstrijd en won met droge 4-1 cijfers van een te zwak Denderleeuw.

KV Mechelen ging de boot in tegen Wevelgem. Nochtans kwam KVM vroeg op voorsprong via De Pauw, iets later verdubbelde Thijs de score, 0-2. Net voor rust werd de aansluitingstreffer tegen de netten geduwd.
Na de rust was het Wevelgem dat de wedstrijd in handen nam, de West-Vlamingen scoorden twee keer uit drie kansen en hielden zo de drie punten thuis. Zie verslag

Onderaan het klassement moest TSV Lyra naar Cappellen en reisde Evergem naar Bornem. Voor Lyra weer maar eens een wedstrijd om snel te vergeten. Cappellen nam snel afstand van de Pallieters en kwam reeds na twaalf minuten op een 2-0 voorsprong. Lyra liet zich dit keer niet doen en kon in de 28ste minuut de aansluitingstreffer scoren.
Na de rust was het Nicolay die Lyra langszij bracht en op dat moment wist Cappellen dat het een tandje moest bij steken indien het wou winnen. Af en toe een versnelling hoger en Lyra kwam er niet meer aan te pas. Rombouts, Kortland en Doumbouya maakte er 5-2 van. Lyra blijft weer maar eens zonder punten achter.
Voor Evergem ging het er iets beter aan toe, zij konden tot twee maal toe de gelijkmaker scoren. Evergem telt nu evenveel punten als Lyra.

In de overige wedstrijdend stonden Maldegem – Wetteren en Turnhout – Nieuwkerken op het programma. Beide wedstrijden werden gewonnen door de thuisploeg, respectievelijk 2-0 en 1-0.