Torhout KM wint topper

Truyens Himke

De topper van het weekend tussen Torhout KM en Denderhoutem draaide uit  op een ware triller. Waar de thuisploeg het nipt haalde in de toegevoegde tijd.
Torhout begon het gretigst aan de wedstrijd en bracht uitstekend voetbal op de mat. Na afloop van de eerste helft mocht Denderhoutem blij zijn dat het slechts 2-0 achter stond. Via doelpunten van Andy Callewaert in de vijfde minuut en Vandendriessche op dertig meter.
Eerder al miste Derycke een niet te laten liggen kans en dit voor iemand die maar een halve kans nodig heeft om te scoren.

Na de rust bracht de bezoekende trainer via Oubial meer offensieve kracht in zijn ploeg en dit werkte. De aansluitingstreffer ging tegen de netten en Denderhoutem begon de kwaliteiten van de Torhoutse goalie te testen.
Toch was het Torhout dat als eerste scoorde, Derycke strafte een blunder in de Denderhoutemse defensie af en schotelde Andy zijn tweede van de avond voor, 3-1. Maar Derycke zou geen topscorer zijn indien hij niet zelf zou scoren, magistrale vrijtrap in de bovenhoek. Torhout staat nu 4-2 voor en wedstrijd gespeeld met nog een kleine vijftien minuten te gaan.
Niets is minder waar, trainer Geeraet bracht via Amond noch meer offensieve kracht in de zijn ploeg en ook dit maal werkte zijn tactiek. Via Staelens en Munyaneza kwamen de bezoekers net voor affluiten op gelijke hoogte
Maar Torhout haalde in extremis de buit toch nog binnen, een afgeweken hoekschop op Prinsier en Torhout bijna zeker van de eerste periode titel.