Lanaken wint degradatietreffen

Jimmy Wouters

In eerste provinciale heeft Lanaken op het veld van Moelingen met 1-3 gewonnen.

Het was een typische 6-punten- wedstrijd waarin goed voetbal achterwege bleef. In de eerste helft trok Moelingen het spel ietwat naar zich toe. Maar door enorm veel slordigheden in het spel van beide ploegen werden er slechts weinig kansen waargenomen. De eerste kans viel pas na 25 minuten uit de lucht, maar Woodward miste scherpte voor doel. Diezelfde Woodward miste enkele minuten later nog een aardige mogelijkheid. Lanaken speelde welgeteld een kans bij elkaar, maar de afwerking bleef achterwege.

De tweede helft begon opmerkelijk beter. Al in de 47e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop na een warrige fase voor doel. Meulenberg zette deze penalty feilloos om. De eerst volgende kans voor Lanaken was meteen een doelpunt. Na een corner in de 55e minuut loste thuisgoalie Brauers de bal, en kon Lambrichts simpel afwerken. Nauwelijks 2 minuten later wisten de bezoekers weer te scoren. Brauers speelde te zacht in waardoor Cheriff makkelijk kon scoren. Daarna verwaterde de wedstrijd weer zoals in de eerste helft tot in de 80e minuut. Na een mooi ingestudeerde vrijetrap kon Punga de 1-3 eindcijfers vastleggen.

Moelingen verliest dus op eigen terrein heel kostbare punten, waar Brauers met twee grote fouten de gebeten hond was. Lanaken krijgt misschien een sprankeltje hoop, maar toch zullen ze het, net als Moelingen, moeilijk krijgen om zich in 1e provinciale te handhaven.