Roma wint overtuigend van Siena

Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft eindelijk nog eens een wedstrijd overtuigend kunnen winnen.  In Siena werd de thuisploeg met 0-4 verslagen. Door de overwinning kunnen de Romeinen weer wat vrijer ademen.

De wedstrijd begon met een valse noot: al na 12 minuten zond de scheidsrechter iedereen terug naar de kleedkamers omdat enkele vuurpijlen ervoor hadden gezorgd dat er in het stadion alleen maar rook te zien was. Na enkele minuten was de rook opgetrokken en kon de wedstrijd verdergaan.

In de eerste helft waren de Giallorossi de betere ploeg maar dat vertaalde zich niet in doelpunten. Die kwamen er wel na de pauze. Montella nam eerst 2 doelpunten voor zijn rekening en daarna deed Totti hetzelfde. Eerst kopte hij een voorzet van Cassano binnen (59') en 9 minuten later kreeg hij opnieuw van Cassano, met een hakje, zijn tweede doelpunt aangeboden.

Totti wou niet onderdoen voor zijn ploeggenoot en op de counter zorgde 'Il Capitano' voor de 0-3, opnieuw na een assist van Cassano. In de blessuretijd kwam dan de 4de assist van Cassano en het tweede doelpunt van Totti: 0-4.