SVZW is klaar voor eerste klasse

Bert Van Houtte
| 0 reacties
SVZW is klaar voor eerste klasse
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Afgelopen maandag was er bij SVZW een heus praatcafé voorzien, op deze avond kwamen zo'n honderd supporters opdagen voor deze actie. Het praatcafé werd gehouden in aanwezigheid van het bestuur en de technische staf van de tweedeklasser. Het thema van de avond was, of SVZW klaar is voor de hoogste klasse. 

Het bestuur liet verstaan dat men er wel degelijk klaar voor is, maar dat wil niet zeggen dat de tweedeklasser kost wat kost dit jaar de promotie moet maken. Maar de voorzitter liet verstaan dat een promotie dit seizoen erg leuk zou zijn. De SVZW-preses gaf enkele concrete feiten mee als Essevee de promotie maakt naar eerste klasse.

Hij liet verstaan dat het huidige budget met zo'n 1,5 miljoen euro de hoogte in moet, de club zou dat in eerste klasse uitkomen met een budget van ongeveer  3,5 miljoen euro. Volgens de voorzitter moet dit extra geld er komen via meer toeschouwers, enkele nieuwe sponsors en de tv-rechten. Wat de sportieve uitbouw betreft was men heel duidelijk, men is niet van plan om een hele nieuwe ploeg bijeen te gaan kopen. De club wil de basis van de club ook in eerste proberen te behouden. Met is van oordeel dat met zo'n vijf versterkingen en de huidige kern de club sterk genoeg moet zijn voor eerste. De West-Vlaamse fusieclub is niet van plan om het voorbeeld van Brussels en KV Oostende te volgen. Dit tweetal haalde bijna een hele nieuwe spelerskern binnen, dat is niet de bedoeling voor de ploeg aan de Gaverbeek

Indien de club zou de stap naar eeste kunnen zetten dan zullen de trainingen plaatsvinden in de late namiddag of 's avonds. Zodat iedere speler er nog steeds een deeltijdse job kan bij nemen. Maar het bestuur was heel duidelijk dat deze feiten allemaal nog even te voorbarig zijn, de club moet nu nog sportief de stap naar eerste zetten. Men vond het zinvol om dit praatcafé te houden, de club wil de supporter meer betrekken bij de fusieploeg.

Dus iedere supporter weet nu duidelijk wat de bedoeling is van de club, nu moet men nog sportief de promotie proberen te behalen. Maar het bestuur wil er alles aan doen om nog enkele betaalbare versterkingen binnen te halen. SVZW is op zoek naar een linksachter, want linksachter van dienst Guy Veldeman is al een hele tijd buiten strijd door een blessure. Maar een betaalbare linksachter is moeilijk te vinden liet de sportieve cel weten, man wil ook geen zotte kosten gaan doen. Pascal Renier is op proef aan de Gaverbeek, de club wil eens zien hoe de verdediger er fysiek voorstaat. Men wil echter geen kat in een zak aantrekken. SVZW wil zeker zijn als men iemand aantrekt dat hij een meerwaarde kan betekenen voor de huidige spelersgroep. Bij SVZW test ook nog een Kameroener, deze kwam in het verleden uit voor het Franse Le Havre. Wat het aantrekken van een extra spits betreft, daar liet men niet veel over los. De club is op alle fronten actief op zoek naar versterking. Vooral de Franse markt wordt van dichtbij gevolgd. De sportieve cel liet ook nog weten dat hij niet ondenkbaar is dat enkele spelers de club in de winterstop verlaten. Let wel, het gaat hier om spelers die bij SVZW nauwelijks aan de bak komen. Over wie het gaat is echter niet geweten. Enkele spelers van de club zouden kunnen rekenen op interesse vanuit de derde klasse.

Tot slot riep het bestuur op om de kleurenkwestie stop te zetten, men wil één blok supporters zien en niet een deel van Waregem en een deel van Zulte. Ondanks het sportieve succes zijn er nog af en toe problemen tussen beide groepen. Het bestuur hoopt om zo snel als mogelijk naar een goede oplossing te zoeken met de beide partijen.



 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties