Lardenoit moet de verdediging leiden

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Lardenoit moet de verdediging leiden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het uitvallen van Diabis met een langdurige blessure kreeg Lardenoit een basisplaats. Maar het lijkt er sterk op dat hij deze plaats niet meer zal afgeven. Tegen Club Brugge kon hij er wegens een blessure niet bij zijn. Het vervangende duo deed het niet al te best.

Lardenoit: "Het was de eerste keer dat die twee samenspeelden, de trainer had geen keus. Logisch dat het niet altijd van een leien dakje liep. Het is niet evident om nieuwe jongens zomaar in te passen."

Trainer Helleputte verwacht van Lardenoit dat hij de verdediging leidt, bijstuurt en commandeert.

Lardenoit: "Ik hoop dat ik er klaar voor ben. De laatste jaren maakte ik al een grote evolutie door, hopelijk kan ik ook deze stap zetten. Het is goed voor mijn ontwikkeling dat ik deze belangrijke functie krijg. Ik word een beetje verplicht om progressie te maken, maar voorlopig gaat alles vlot. Tegen La Louvière speel ik waarschijnlijk centraal samen met Ouattara. Het klikt wel met die jongen. Tegen Heerenveen deed hij het tot aan zijn rode kaart ook niet slecht."

Voor de beker reist Beveren vanavond af naar La Louvière. Allerminst een geschenk volgens velen.

Lardenoit: "Ook al vertrokken er heel wat spelers bij La Louvière, het blijft een te duchten tegenstander. Er wordt rekening gehouden met een mogelijk verlies. De loting was allesbehalve ideaal. Maar doemdenken is niet aan mij besteed. Alles geven en zien waar we uitkomen. Een goed resultaat neerzetten is heel belangrijk. Niet alleen om in de beker te blijven, maar ook met het oog op de competitiewedstrijd van zaterdag thuis tegen Bergen. Die match moet kost wat kost gewonnen worden. Anders riskeren we een 0 op 9 met volgende week de competitiewedstrijd tegen Anderlecht op het menu."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties