Borussia Not for Sale!

Borussia Not for Sale!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Not for sale – nicht zu verkaufen!

Met deze slogan willen de fans van Borussia Dortmund de volgende week actie voeren.

Wat hiertoe de aanleiding is : Als Dortmund zijn financiële verplichtingen met de firma Gerling niet kan naleven, hebben deze het recht om het vervaardigen en verkopen van shirts zelf in handen te nemen vanaf 30 juni 2005. Het gaat om een omzet van 20 miljoen Euro per jaar.
Wat sponsor Nike daarvan gaat zeggen is nog niet geweten, maar ze zullen alvast geen fles champagne opendoen.

De transfer van Kalle Riedle die in '93 overkwam van Lazio Roma zorgt ook weer voor beroering. Er is nog steeds geen duidelijkheid over een bedrag van 500.000 euro dat nooit in de boekhouding opgenomen werd en dus ergens is achtergebleven.

De emmer is bij de meesten overgelopen. Ex-voorzitter Gerd, Nieubaum en manager Meier moeten opstappen. Nieuwe mensen zijn gevraagd op deze plaatsen, zodat er weer kan gewerkt worden in een sfeer van vertrouwen. Het is voor de eerste keer dat er een zulke confrontatie dreigt tussen club en fans. Wil Borussia blijven rekenen op zijn trouwe aanhang, wordt daar best rekening mee gehouden ook.

Alvast stappen bij de volgende thuismatch de fans van de Friedensplatz naar het Westfalenstadion waarbij het ontslag van beide bovengenoemde zal geeist worden.






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties