Betrokkene omkoopaffaire STVV met dood bedreigd

Betrokkene omkoopaffaire STVV met dood bedreigd
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

De 50-jarige man uit Herk-De-Stad die vandaag voor de Hasseltse onderzoeksrechter moest verschijnen wegens het uiten van doodsbedreigingen aan het adres van een betrokkene in het mogelijke omkoopschandaal rond eerste klasse voetbalclub Sint-Truiden is vrijgelaten. Het parket van Hasselt wilde een signaal geven dat het uiten van bedreigingen niet getolereerd wordt.

De man zou de apotheker Gerrit Jacobs bedreigd hebben, dit is de tennispartner van Chrétien Dierckx, die de vroegere werkgever is van Luc Nuyttens. Deze laatste heeft vier dagen in de cel gezeten op verdenking van omkoping. Nuyttens en Dierckx stonden vorig jaar samen aan één stand op Batibouw, toen Nuyttens vroeg om eerder te mogen vertrekken om de match Sint-Truiden-Charleroi bij te wonen. Nuyttens en Dierckx spraken over voetbal en omkoping, vertelde Dierckx aan Gerrit Jacobs.

Dit verhaal kwam ook Antwerp ter ore. Het bondsparket en het parket van Hasselt klasseerden het dossier. Antwerp diende vervolgens een klacht met burgerlijke partijstelling in bij de Hasseltse onderzoeksrechter. Begin februari werden vijf voetballers en ex- trainer Jacky Mathijssen van STVV opgepakt voor verhoor. Het gerechtelijk onderzoek is nog aan de gang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties