Koné wil nooit voor Ajax voetballen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Koné wil nooit voor Ajax voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arouna Koné, ex-spits van Lierse en nu aan de slag bij Roda JC, zegt dat hij nooit voor Ajax meer wil voetballen. De afgesprongen transfer naar de trots uit Amsterdam ligt hem duidelijk nog zwaar op de maag. Koné zei letterlijk: "Ik kan en wil nooit meer voor Ajax voetballen."

Ajax was bereid om tien miljoen euro op tafel te leggen voor de Ivoriaan, maar bij de medische keuring bleek volgens de medische staf van Ajax dat hij een hartkwaal had. Ajax wilde niet meer hetzelfde risico lopen als destijds met de Nigeriaan Nwankwo Kanu en blies de zaak af. 

Koné: "Ik ben langs alle kanten onderzocht en binnenstebuiten gekeerd. Ik ben beter onderzocht dan gelijk welke voetballer. Ik ben gezond verklaard en mag topvoetbal spelen. Eigenlijk wist ik dat wel al." Verder zegt Koné: "In mijn hoofd was ik al een Ajacied en mijn familie vierde al feest. Die keuring was slechts een formaliteit en zag me al spelen in dat rood-witte shirt. Toen bleek dat de zaak niet doorging, ben ik ingestort. Ik snapte het gewoon niet. Nu is het hoofdstuk Ajax afgesloten. Ik kan en wil niet meer voor Ajax voetballen."

Waar Koné dan wel wil voetballen? Bij Manchester United omwille van Eric Cantona. "Wat kon die man voetballen. In die tijd heb ik me voorgenomen dat ik ooit dat shirt wil dragen. Dat blijft mijn grote droom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties