Nederland niet intelligent genoeg tegen Oekraïne

Rita De Meyer
| 0 reacties
Nederland niet intelligent genoeg tegen Oekraïne
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland niet intelligent genoeg tegen Oekraïne
Door Ralph Kruizinga
 
Tijdens het EK in Tsjechië heeft Nederland ook haar tweede groepswedstrijd verloren. Tegen de Oekraïne verloren de mannen van Vic Hermans met 4-1.
 
Nederland begon sterk aan de wedstrijd en zette de Oekraïne onder druk. Dit leidde in de openingsfase tot een aantal mogelijkheden maar doelman Popov bewees op schoten van Blankendal en Hulshorst dat hij tot de wereldtop behoort.
Ondanks het goede spel waren het de Oekraïners die op 1-0 kwamen. Balverlies van Thies werd genadeloos afgestraft door Pylypiv.
Kort na de 1-0 verdubbelde de Oekraïne de marge. Een goede aanval door het hart van de Nederlandse defensie werd afgerond door Sytin die daarmee voor de 2-0 ruststand zorgde.
 
In de tweede helft was het beeld hetzelfde, Nederland valt aan en Oekraïne loerde op de counter.  Na kansjes voor Merlino en Ngarigota was het uiteindelijk Kees Thies die toch voor de aansluiting van Oranje zorgde. Na een actie aan de linkerkant van Calvin Blankendal en het goede overzicht van Antoine Merlino schoot de Nederlandse aanvaller de bal onberispelijk achter doelman Popov.
Nederland met meer balbezit en met een optisch veldoverwicht ging op zoek naar de gelijkmaker maar de jonge ploeg miste de intelligentie en de ervaring om de Oekraïense verdediging uit elkaar te spelen.
In de slotfase van de wedstrijd wisselde Hermans zijn doelman nog voor een extra veldspeler maar dit werd dankbaar afgestraft door de Oost Europeanen. Het was Sytin die bijna vanaf zijn eigen achterlijn de bal in het lege doel lobte en zo met zijn tweede doelpunt de wedstrijd besliste.
Koridze, topscoorder op de laatste twee Europese kampioenschappen zorgde in de laatste seconden voor de 4-1 eindstand na balverlies van de jonge uitblinker Zaïd El Morabiti won hij het sprintduel van Antoine Merlino en schoot de bal in het lege doel.

Andere verslagen EK Futsal
Voorbeschouwing op de laatste groepswedstrijden
Nederland niet intelligent genoeg tegen Oekraïne
Spanje naar de halve finale
Italië twee maten te groot voor Hongarije
Nederland onderuit in de slotfase
Spanje moeizaam langs Hongarije
Italië eenvoudig langs Portugal

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties