Action 21 behaalt CL-finale na ware thriller

Zaalvoetbalclub Charleroi Action 21 heeft zopas voor een ware stunt gezorgd. Het speelde in een ware thriller 2-2 gelijk tegen Real Madrid en plaatst zich zo voor de finale van Champions League.

Zowel Charleroi als Madrid hadden hun eerste twee wedstrijden in de halve finale gewonnen en moesten dus in de derde en beslissende match uitmaken wie van de twee zich ging plaatsen voor de finale van de Champions League. Action 21 had daarbij het voordeel dat ze een beter doelsaldo hadden en dus met een gelijkspel ook geplaatst waren.

Real nam van meet af aan het initiatief, doch was het Action die op voorsprong kwam. Daarmee had het eigenlijk al een kloof van twee punten. Madrid begon echter te pushen en scoorde vijf minuten voor het einde de gelijkmaker. Charleroi was echter virtueel nog altijd geplaatst.

Real nam alle risico's en speelde zelfs met een vliegende keeper en een minuut voor tijd loonde dat. De Spanjaarden scoorden de 2-1 en nu waren zij virtueel geplaatst. Charleroi had nog welgeteld één minuut om de situatie recht te zetten.

Wonder boven wonder lukte dat ook. 32 seconden voor het einde maakte Action 21 de gelijkmaker waardoor het weeral Real was dat moest scoren. Zij konden echter niet meer tot een goal komen waardoor het Action 21 is die de finale van de Champions League speelt.