Auxerre en Lille gelijk in aangename match

Auxerre heeft zich geplaatst voor de kwartfinales in de Uefa Cup. De Franse werkgever van Luigi Pieroni, die 80 minuten speelde, speelde scoreloos gelijk tegen landgenoot Lille, maar had de heenwedstrijd al met 0-1 gewonnen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar de vrije schop miste doel. Nog geen minuut later mocht Luigi Pieroni op het randje van buitenspel alleen op doelman Tony Sylva afgaan, maar scoren lukte niet. Lille probeerde het laken naar zich toe te trekken, want het moest minstens één keer scoren om verlengingen af te dwingen, maar stuitte telkens op een goed Auxerre. Na een aangename eerste helft stond het 0-0.

Net als in de eerste helft, was de eerste kans na de koffie voor Lille, maar Sagna ruimde het schot van Bodmer op. Een kwartier voor tijd werd Milivoje Vitakic uitgesloten nadat hij revanche nam op Gonzalez, die hem eerder in de tweede helft getackeld had. Scheidsrechter Mike Riley twijfelde niet en duwde de Serviër terecht de rode kaart onder de neus. Lille bleef in de aanval gaan, maar Auxerre bleek te sterk. 0-0 was de eindstand en dus bekert Auxerre verder.

Auxerre wacht gespannen af op de loting voor de kwartfinales, die morgen plaatsvindt in Nyon. Lille blijft sukkelen en is ook uitgeschakeld in de Uefa Cup.