Kan Veldwezelt degradatiestrijd beslissen?

Niels Hendriks
| 0 reacties
Kan Veldwezelt degradatiestrijd beslissen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De belangrijkste partij van deze 25e speeldag is de ontmoeting tussen Veldwezelt en Seraing. Als de Limburgers de drie punten weten thuis te houden komt bevordering wel erg dichtbij voor Seraing en Francs Borains.

Leider KVSK United staat voor het tweede luik van haar trips naar het donkere land van de Borinage. Na vorige week de uitwedstrijd op Francs Borains succesvol met 0-3 te hebben afgesloten, worden de Noord-Limburgers nu verwacht op het terrein van die andere Henegouwse club, Olympic Charleroi. De Karolingers behaalden op de vorige speeldag een gelijkspel bij Namen en staan na een seizoen met weinig uitschieters op veilige plek in de middenmoot. Bij KVSK United kan trainer Luc Beyens voor deze tweede lange en verre verplaatsing geen beroep doen op de geschorste Davy Heymans.

Eerste achtervolger OH Leuven geeft in het Leuvens sportcentrum partij aan WS Woluwe. In dit Brabants burentreffen spelen de bezoekers uit het Brusselse voor hun laatste kans op een eindrondeticket. OHL dat dergelijk ticket al lang in haar bezit heeft, kan enkel met een zege de droom van rechtstreekse promotie enigszins levend houden. SK Tongeren, dat nu al zes wedstrijden niet meer gewonnen heeft, ontvangt met UR Namen een andere ploeg die ook al lang de smaak van de overwinning niet meer heeft geproefd, elf wedstrijden om precies te zijn. Voor Tongeren is het zaak om nog eens de drie punten te behalen om zo de derde plaats in de rangschikking wat veiliger te stellen, langs de andere kant kan Namen een uitstekende zaak doen in de strijd tegen de degradatie met een uitoverwinning.

De ploeg in pole-position voor de vierde plaats Sprimont ontvangt KVK Tienen, dat vorige speeldag na de nederlaag tegen Bocholt nog haar trainer Francis Vanhamel bedankte voor bewezen diensten. Gaan de Luikenaars voluit voor de vierde plaats of beleven de suikerjongens nog eens één mooi moment in een wisselvallig seizoen? Walhain, dat vorige week nog in eigen huis opzij gezet werd door Sprimont, beschikt ook nog over goede papieren om de vierde plaats binnen te halen. Ze moeten dan wel de drie punten thuishouden tegen één van zwakke broertjes uit de reeks, Francs Borains.

Bocholt VV, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft in de derde periode en tot dusver een knappe negen op negen behaalde, ontvangt in het Damburgstadion Kermt-Hasselt voor een Limburgs burentreffen. De hoofdstedelingen, die nog steeds niet vrij kunnen ademen in de rechterkolom, zullen iets moeten rapen in het noorden van de provincie om uit de greep te blijven van die andere Limburgse club, Veldwezelt. Voor Excelsior dat op deze speeldag thuis aantreedt tegen Seraing RUL, in een onvervalste zespuntenwedstrijd voor het behoud, is winst van levensbelang. Voor de verliezer van deze partij ligt immers de toekomst, meer dan waarschijnlijk, in bevordering. Ten slotte ontmoeten in de middenmoot Diegem en Kelmis elkaar in een partij waarin beide partijen niks meer te winnen of te verliezen hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties