Ook Cagliari naar halve finale

Maarten Vandenabeele

Dankzij zijn 2-0 winst in de heenwedstrijd heeft Cagliari zich ten koste van Sampdoria geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. In de terugwedstrijd verloor de eilandploeg met 3-2 in Genua.

In de 18e minuut begon de thuisaanhang te geloven dat een stunt nog mogelijk was: Zenoni zette voor vanop rechts en de vrijstaande Doni kopte de 1-0 binnen (foto). De hoop werd al 4 minuten later gekelderd: Esposito schoot de gelijkmaker tegen de touwen waardoor de Blucerchiati nog 3 doelpunten nodig hadden om door te gaan. Via doelpunten van Kutuzov en opnieuw Doni konden de thuisspelers toch nog met geloof in een goede afloop gaan rusten.

Sampdoria ging dan ook op zoek naar het doelpunt van de kwalificatie in de tweede helft. De zenuwen stonden daarbij nogal hooggespannen en na een opstootje mochten Doni en Del Nevo een kwartier voor het einde gaan douchen. Met 10 tegen 10 kwam er meer ruimte en het waren de bezoekers die daarvan profiteerden. Suazo zette voor en Esposito kon zijn tweede van de avond scoren: 3-2. Het verzet van Samp was gebroken en de Rossoblu speelden rustig de wedstrijd uit.

In de halve eindstrijd neemt Cagliari het op tegen Inter. Udinese - AS Roma is de andere halve finale.