Shaktar opnieuw geen partij voor AZ

J. S.

AZ heeft ook de terugwedstrijd van de achtste finales van de Uefa Cup tegen Shaktar Donetsk gewonnen. De ploeg uit Alkmaar won eenvoudig met 2-1 en plaatst zich hierdoor voor de kwartfinales. Vorige week waren de Nederlanders ook al met 1-3 gaan winnen in de Oekraïne.

AZ begon iets verdedigender als normaal aan de wedstrijd, het liet Shaktar komen, om er dan zelf snel uit te komen. Het eerste kwartier waren de bezoekers beter, maar het was de thuisploeg die de score opende (en eigenlijk de wedstrijd besliste). Barry van galen combineerde met Kenneth Perez en in de negende minuut krulde de linksbenige virtuoos de bal van rechts in de verre bovenhoek.

Het spelbeeld hierna veranderde niet erg, al waren de aanvallen van Shaktar nog minder overtuigend. Bijna iedere counter van AZ was gevaarlijk en doelman Lastuvka moest meermaals redding brengen. Twintig minuten voor tijd deed Martijn Meerdink de wedstrijd helemaal op slot, door dom balverlies bij Shaktar genadeloos af te straffen. Elano deed nog wel even iets terug, maar in problemen kwam AZ niet meer.