Wenen walst

Wenen walst

Austria Wien heeft toch wel voor een kleine stunt gezorgd. De Oostenrijkers plaatsten zich op basis van uitdoelpunten ten koste van Zaragoza. De hoofdstedelingen speelden 2-2 gelijk in Spanje, in Wenen was het vorige week 1-1.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Austria. Na 11 minuten stond het immers al 0-2 voor de bezoekers na doelpunten van Papac en Dosumnu. Een fikse kater voor Zargoza dat vanaf dan drie doelpunten nodig had voor de kwalificatie. De Spanjaarden speculeerden vol op de aanval. Een doelpunt leverde dat in de eerste helft niet meer op, wel een rode kaart voor Austria-keeper Didulica.

Na rust was het een regelrechte stromloop richting het Weense doel. Een treffer kon niet uitblijven, die viel iets voor het uur. David Villa was de schutter met dienst (1-2). Vier minuten later hingen de bordjes reeds in evenwicht na de gelijkmaker van Galletti. Erop en erover zou je dan denken, toch niet. De Oostenrijkers plooiden, maar kraakten niet. De thuisploeg speelden nochtans met de inbreng van Javi Moreno zijn laatste troef uit. Het mocht echter niet baten.

Deze wedstrijd toonde nog maar eens aan hoe belangrijk uitdoelpunten zijn in Europees verband. Didier Dheedene (90 minuten op de bank) zit hierdoor bij de laatste acht van de Uefa Cup.