Merksplas SK omzeilde moeilijke klip

Hans Simons

13 maart : Zwaneven - MSK 1 – 2

Het gure weer zorgde er voor dat niet Verbr. Balen, maar wel Zwaneven onze volgende tegenstrever werd. Traditioneel een stugge tegenstander. De heenwedstrijd bleef onbeslist (2-2) doch alle vier de doelpunten werden door Zwaneven-spelers gemaakt...
MSK begon goed aan de wedstrijd met een hard trap richting doel van Kim Claes, de bal ging echter hoog over. Beide ploegen speelden niet heel secuur, MSK had het meeste balbezit maar echt doelgevaar leverde het niet op, tot in de 10de minuut een Zwanevenverdediger even mistastte, hierdoor kwam Peter Duchene in een mooie schietpositie, iedereen weet dan dat onze prijsschutter zo'n kansen bijna nooit laat liggen. Netjes naast de paal binnen en 0-1 voor MSK.
Na het openingsdoelpunt werd het spel iets bitsiger, Zwaneven wilde de achterstand wegwerken en deed dit met tomeloze inzet. Onze doelman Seels (weer in prima doen) pareerde een laag schot uit de benedenhoek. Rond de 40ste minuut kon Gert Raeymaekers net niet aan het leder om een gemeten dieptepas te onderscheppen, hierdoor kwam Kevin Goos alleen voor Danny Seels en hij weerkte knap af: 1-1, meteen ook ruststand.

Na de pauze ging het spel goed heen en weer en enkele aartsgevaarlijke vrije trappen van Zwaneven brachtten onze doelman bijna in verlegenheid. Doch verhinderde Seels met wat kundig vuistwerk enkele mooie doelpogingen van de thuisploeg. Zwaneven begon er meer en meer in te geloven om de 3 punten thuis te houden, met volle overgave probeerden zij onze verdediging te ontwrichten. Maar onze verdedigin - niet voor niets de minst gepasseerde van de reeks - gaf geen krimp. En met overmoed moet je oppassen tegen een ervaren ploeg als MSK. In de 82ste minuut werd een moegestreden Michel Hapers door trainer Vervoort naar de kant gehaald en werd vervangen door Jelle Vrancken. Een gouden wissel bleek slechts een minuutje later: Een uitgekookte Duchene bediende "frisse" Jelle in de diepte en hij devieerde de bal, die traag rollend via de binnenkant van de paal in doel belandde.
Zwaneven pruttelde nog wat tegen, maar door de risico's die zij namen, kreeg MSK nog twee prachtige kansen via Peter Duchene om de karwei helemaal af te maken, maar de anders zo sterke afwerker mistte jammerlijk. Al bij al zou het een te zwaar verdict geweest zijn voor een talentvol en kranig Zwaneven.

De 50 punten zijn binnen, dit zijn meer punten dan vorig jaar in de eindrangschikking. Volgende week de clash thuis tegen Vlimmeren, de 2de in de stand. Vlimmeren is nog steeds titelkandidaat, zondag om 16.45 nog? of wordt MSK weer de boeman?
Ongetwijfeld een prima zaak voor onze kassier.

doelpunten: 0-1 Peter Duchène, 1-1, 1-2 Jelle Vrancken