Femke Maes eerste Voetbal*Ster

P V
| 0 reacties
Femke Maes eerste Voetbal*Ster
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond werd in Werchter de Voetbal*Ster 2005 georganiseerd. Voetbal*Ster is de vrouwelijke tegenhanger van de Gouden Schoen en bekroond dus de beste vrouw op de Belgische voetbalvelden. Zoals verwacht ging favoriete Femke Maes met de trofee lopen.
 
Ook de beste doelschutster van het seizoen 2004-2005 werd beloond met een trofee. Wendy Roden van Eva’s Kumtich maakte in haar laatste seizoen 25 doelpunten. Waarom ze na dit seizoen stopt? “Ik kan het niet meer opbrengen om elke week te trainen. De wedstrijden vind ik nog fijn, maar daarvoor moet je ook trainen, en dat is er teveel aan.”
 
De beste speelster van 2004-2005 was topfavoriete Femke Maes van KFC Rapide Wezemaal. Maes haalde het voor Aline Zeler van Standard Fémina de Liège en Christine Saelens van DVC Zuid-West-Vlaanderen.
 
Femke Maes won drie seizoenen geleden ook al het Gouden Muiltje, maar deze trofee hield maar één jaar stand. Dit jaar werd het Gouden Muiltje dus vervangen door de Voetbal*Ster.
 
“Natuurlijk ben ik blij met deze trofee. Het wordt uitgereikt door de andere speelsters, dus vind ik dit een erkenning,” zei Maes achteraf. En of ze volgend seizoen nog bij de kampioenenploeg blijft? “Ja hoor, ook volgend seizoen blijf ik nog bij Wezemaal.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties