G. Beerschot wint de 'kleine derby'

Jan Martynowski
| 0 reacties
G. Beerschot wint de 'kleine derby'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot won gisterenavond de "kleine derby" tegen Berchem met 0-2. Beide ploegen speelden aan een laag tempo, waardoor de supporters meer van het weer en het bier moesten genieten dan van oogstrelende combinaties.

Germinal Beerschot begon zwak aan de wedstrijd, en de eerste kansjes waren zowaar voor Berchem. De spitsen van de vierdeklasser konden echter niet stevig genoeg uithalen. Na het openingskwartier begonnen de bezoekers echter de druk op te voeren, wat binnen enkele seconden leidde tot reuzenkansen voor Hoefkens, Monteyne en Julien. Op de 25e minuut was het dan toch raak, toen Julien een mooie dribbel van Prince aan de tweede paal binnengleed. Diezelfde Julien toonde even later enkele malen dat hij een stevig schot in de benen had, maar Deckers toonde zich telkens paraat. Ondertussen had Berchem na zwak uitverdedigen van De Roeck een reuzenkans, maar de Kielse verdediging was net op de tijd om de omspeelde Luciano te assisteren.

De tweede helft begon meteen met een mooie actie van Oztürk, maar de belofte kon niet scoren. Germinal Beerschot drukte weer, met weinig kansen tot gevolg. Wel een mooi vluchtschot van Kubilskis, gered door de doelman, en een voorzetschot van Monteyne, dat door de Berchem-goalie net uit doel werd geslagen. Even daarop kreeg ook de thuisploeg Berchem een enorme kans. Van Dooren kopte de bal recht in de voeten van een Berchemspits, maar die besloot net voorlangs. Iets later ging Oztürk aan de haal op de rechterflank, de ingevallen Camara schoot net naast. Daarna omspeelde weer Oztürk de ganse geel-zwarte verdediging én goalie, maar zijn harde schot werd net van de lijn geveegd. Even later was het wel raak. Een schot van weer Oztürk werd afgeweerd in de voeten van Camara, die van dichtbij onder de doelman schoof: 0-2. Het was de laatste actie van een wedstrijd waarin bleek dat Germinal Beerschot maar moeilijk kan scoren. Hetzelfde geldt trouwens voor Berchem.

Toeschouwers: 1500

Berchem:
Deckers ('45 Verschueren), De Jonghe ('45 Buysse), Janssens, Huygelen, Van Aelst ('45 Snoeckx), Van De Poel ('45 Delalieux), Camara, Schipper, Van De Zande ('73 Bosmans), Mewis ('45 Van Cleemput) en Moussa Kanu.

Germinal Beerschot
Luciano, Van Dooren, Hoefkens, De Wree, De Roeck, De Decker (Kubilskis), Monteyne, Prince (46’ Chimedza), Julien (46’ Öztürk), Messoudi (46’ Camara), Dickson (62’ Sharifi)


Doelpunten:
25’ Julien 0-1, 90’ Camara 0-2.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties