Roda wil bottentest laten uitvoeren

Kristof Somers
| 0 reacties
Roda wil bottentest laten uitvoeren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dele Adeleye wekte als Nigeriaans international op het laatste WK -20 veel interesse op van Roda JC. Enig probleempje lijkt de leeftijd te zijn: Adeleye is slechts 16 jaar. Of tenminste, dat denkt hij.
 
Als speler jonger dan 18 jaar en niet afkomstig uit een land dat is aangesloten bij de Europese Unie, mag je niet optreden als prof binnen de EU. Daarmee zou de zaak meteen gesloten zijn: Adeleye mag niet bij Roda tekenen. En toch is er misschien nog een mogelijkheid. De speler zelf liet immers weten dat hij niet met zekerheid weet hoe oud hij is.
 
Het paspoort van Adeleye geeft 25 december 1988 aan als geboortedatum. Roda JC zou nu een bottentest willen laten uitvoeren om te weten te komen of de Nigeriaanse international -20 inderdaad ouder is dan zijn paspoort bewijst. “Als blijkt dat hij minimaal 18 is, dan zou het mogelijk interessant voor ons kunnen worden”, aldus algemeen directeur van Roda Frank Rutten.
 
Roda geeft de hoop dus nog niet op, maar de kans dat een bottentest Adeleye naar Kerkrade zal halen is eerder miniem. De methode van de bottentest zou dan wel kunnen aangeven of de betreffende persoon ouder is, maar een exacte geboortedatum kan er niet mee ontdekt worden.
 
Op het WK -20 in Nederland maakte Adeleye vooral indruk als onverzettelijke mandekker tegen Nederland. Met zijn land verloor hij de finale van Argentinië.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties