Standard - 22 jaar later

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard - 22 jaar later
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Of Standard dit jaar eindelijk de hemel zal bereiken, is niet te voorspellen. Ze hebben in Luik wel hun best gedaan, op uitzondering van Rapaic, om de kern te behouden. Meer nog: Er kwamen goede spelers bij. In de verschillende media wordt Standard dan ook getipt als mogelijke titelkandidaat. Een prognose die ze ondertussen wel kennen in De Vurige Stede.

Vorig jaar

Vorig seizoen was Standard het beste elftal van de terugronde. Enkel het desastreuze einde was er te veel aan. Europees waren er de uitschieters tegen Bochum (1-1) en Parma (2-1). En ook in de competitie boekte Standard meer dan behoorlijke resultaten, denk maar aan de thuiswedstrijd tegen Anderlecht en de eerste testwedstrijd tegen Genk. Jammer dat de voorbereiding en de heenronde overschaduwd werden door de late inkomende en uitgaande transfers, waardoor de stabiliteit er zoek was.

Transfers

Veel nieuwe jongens zijn er dit jaar (nog) niet te bespeuren in Luik. Er was de komst van de verdedigers Beda (STVV) en Sarr (AC Milaan). Ook het middenveld werd versterkt met Negouai (Man. City) en Moreira (terug van Hamburg). Voorin één nieuwe naam: Onwuachi (Juventus). Daartegenover staat dat de broertjes Curbelo, Gomez, Mumlek en Turnbull de club verlaten hebben. Op zich geen ramp ware het niet dat we Milan Rapaic aan deze lijst moeten toevoegen. De Kroaat vertrok zonder boe of bah richting thuisland, een aderlating.

Seizoen 2005-2006

Na meer dan een decennia storm, lijkt het aan de Maas eindelijk eens te kabbelen. De basis werd behouden en gestabiliseerd. Een leuke uitzondering in Luik. Een beleid dat wel eens vruchten kan afwerpen dit seizoen. De voorbereiding zag er alleszins zeer goed uit. Zelfs tegen het grote Juventus moesten De Rouches niet onderdoen. Het behoud van trainer D’Onofrio, aangevuld met de komst van Stéphane Demol lijkt Standard een ander elan te geven. Een elan dat wel eens mee zou kunnen strijden voor de felbegeerd titel.

Prognose

De krant De Standaard plaatste De Rouches voor dit seizoen op één. Ook andere media zien Standard heel ver komen. Toch blijft het afwachten. Veel zal afhangen van de vorm van Conceiçao, Geraerts en Bangoura. Van hen wordt dit jaar immers veel verwacht, misschien iets te veel. Toch plaatsen ook wij de Luikenaars binnen de top 3. En wie weet - het zou voor ons niet eens een verrassing zijn - zit er 22 jaar na de laatste titel wel meer in, véél meer.


Beste aankoop: Mohumed Sarr

Grootste verlies: Europees ticket

Prognose: top 3





Door Kevin Van Cutsem

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties