Aston Villa - Bolton: 4 goals in 10 minuten

Tom Ceusters
| 0 reacties
Aston Villa - Bolton: 4 goals in 10 minuten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Met Aston Villa en Bolton stonden vanmiddag twee teams tegenover elkaar, die vorig jaar een heel seizoen meestreden voor de Europese tickets. Bolton haalde het uiteindelijk, terwijl Villa vrede moest nemen met een tiende plaats. De bezoekers moesten het voorlopig nog doen zonder aankoop Jared Borgetti: de Mexicaan zit nog in z'n thuisland met het oog op de kwalificatiematch voor het WK tegen Costa Rica. Bij Aston Villa maakte spits Kevin Phillips (foto), overgekomen van Southampton, zijn debuut.



De supporters die te laat binnenkwamen zullen zich hun laksheid hebben beklaagd, want de wedstrijd ging ongekend hevig van start. Kevin Phillips scoorde immers al binnen de vier minuten van z'n eerste wedstrijd voor de thuisploeg: de Engelse spits kopte een voorzet van Aaron Hughes aan de verste paal binnen. De bezoekers reageerden direct: amper twee minuten later knalde Kevin Davies het leer van dichtbij voorbij doelman Sörensen, nog eens twee minuten daarna kopte Ivan Campo Bolton na een corner van Gary Speed zelfs op voorsprong. Hét sein voor Aston Villa om te reageren, en opnieuw twee minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht, toen Steven Davis een voorzet van Kevin Phillips kon binnentrappen.

De furieuze start kende nog bijna een vijfde doelpunt, maar Kevin Davies bleef niet koel genoeg, oog in oog met de thuiskeeper. De rest van de eerste helft kende een minder opwindend verloop: op enkele penalty-claims en wat stevige tackles na, viel er voor de rust nog weinig te beleven.


De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: harde tackles, slordig voetbal, weinig kansen. Rond het uur wierp Bolton-manager Sam Allardyce aanvaller Jay-Jay Okocha dan maar in de strijd, en de Nigeriaan zorgde meteen voor meer aanvalskracht, en doelkansen. Eerst moest Sörensen een kopbal van Nolan wegboksen, even later moest de Villa-keeper ook nog een save uit z'n handschoenen toveren op een kopbal van Davies. Vlak voor tijd leek Bolton de verdiende zege toch nog te veroveren, maar het kopbaldoelpunt van Kevin Nolan werd afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht, zo bleek later uit de beelden.


De fantastische eerste tien minuten kenden helaas geen vervolg. Bolton verdiende meer dan een punt, bij Villa lijkt er nog veel werk aan de winkel: de thuisploeg versierde amper drie kansen...


Aston Villa: Sorensen, Hughes, Mellberg, Laursen, Samuel, Solano, Davis, McCann, Barry, Angel, Phillips

Bolton: Jaaskelainen, Hunt, Ben Haim, Jaidi, Gardner, Nolan, Campo (Okocha 54), Speed, Diouf, Davies, Pedersen.

Scheidsrechter: M Riley

Doelpunten: 4' Phillips (1-0), 6' Davies (1-1), 8' Campo (1-2), 9' Davis (2-2)

Geel:
Diouf, Ben Haim (Bol)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties