Napoli haalt het van Inter en Juve

Napoli heeft de Trofeo Moretti op zijn naam geschreven. In onderlinge partijen van 45 minuten bleek de Serie C1-club sterker dan Serie A-grootheden Inter Milan en Juventus Turijn.

In de eerste partij tussen Juve en Inter maakte Luis Figo zijn debuut voor de Nerazzurri. Binnen de minuut was zijn ploeg op achtervolgen aangewezen nadat Zlatan Ibrahimovic scoorde in de rebound nadat David Trezeguet de paal raakte. Nog geen tien minuten later scoorde de Zweed wederom, ditmaal met een vrije trap. 2-0 zou ook de eindstand worden al werd een doelpunt van Trezeguet nog afgekeurd en raakte Alvaro Recoba namens Inter de paal.

In de tweede wedstrijd tussen Inter en Napoli ging de Serie C1-ploeg verschroeiend van start. Dat resulteerde na 13 minuten in een doelpunt voor Bogliacino. Hij scoorde in de rebound nadat een poging van Inacio Pia de lat raakte. Vlak voor rust werd Figo foutief gestuit in het strafschopgebied en Alvaro Recoba zette de penalty feilloos om. Meteen na rust wist Inacio Pia wel te scoren na een fout in de verdediging van Inter. Eindstand: 2-1.

De beslissende wedstrijd zou dus gaan tussen Napoli en Juventus. Na amper drie minuten bracht Gianluca Pessotto Montervino ten val en Roberto Sosa zette de penalty in twee pogingen om. Nog in die eerste helft wist Marcelo Zalayeta te scoren op een voorzet van Adrian Mutu. De Roemeen lijkt naar zijn beste vorm toe te groeien, maar dichter dan een bal op de lat kwam hij niet. Strafschoppen zouden de winnaar aanduiden en Napoli won die reeks met 3-1.

Juventus 2-0 Inter
Inter: Toldo; Ze Maria, Samuel, Materazzi, Wome; Figo (Arrieta 32), Pizarro, C Zanetti, Karagounis; Cruz, Recoba
Juventus: Chimenti; Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta; Camoranesi (Blasi 26), Emerson, Giannichedda, Nedved; Ibrahimovic (Zalayeta 31), Trezeguet

Napoli 2-1 Inter
Napoli: Iezzo; Grava, Giubilato, Montervino, Romito; Amodio (Montesanto 24), Fontana, Capparella; Calaio, Bogliacino, Pià
Inter: Julio Cesar; Ze Maria (J Zanetti 26), Samuel, Arrieta (Favalli 26), Wome; Figo, Pizarro, Maa Boumsong (Solari 26), Karagounis (Cambiasso 26); Cruz (Martins 26), Recoba (Adriano 26)

Napoli 1-1 Juventus (3-1 na strafschoppen)
Juventus: Chimenti; Zebina (Zambrotta 38), Thuram, Kovac, Pessottto; Olivera, Emerson (Giannichedda 23), Blasi; Del Piero, Zalayeta, Mutu
Napoli: Gianello (Iezzo 23); Grava, Romito (Giubilato 23), Martinez, Montervino (Fontana 38); Gatti, Montesanto (Savini 23); Varricchio, Bogliacino (Capparella 13), Amodio (Vitale 35); Sosa