Roda wint vlot, Heerenveen en Vitesse in evenwicht

Naast Heracles - PSV werden er vanavond nog drie wedstrijden afgewerkt in de Holland Casino Eredivisie. Roda JC kreeg FC Twente op bezoek, RKC Waalwijk begon zijn seizoen met een verplaatsing naar Willem II en in Arnhem stond de subtopper tussen Vitesse en Heerenveen op het programma.

Roda JC is het seizoen goed begonnen, de Limburgers wonnen met 2-0 tegen FC Twente. Op de zege was niet veel af te dingen. De thuisploeg was 90 minuten de betere ploeg. Sonko bracht Roda na een halfuur spelen op voorsprong. Deze score bleef lang op het scorebord staan tot dat Koné een kwartier voor tijd de 2-0 eindstand vast legde.

RKC Waalwijk ging enigszins verrassend winnen op het veld van Willem II. De Waalwijkers wonnen met 1-2. Ricky Hoogendorp was de grote man, de aanvaller scoorde twee keer. Reuser scoorde een halfuur voor het einde tegen, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet meer. Reuser miste wel nog een strafschop.

De subtopper tussen Vitesse en Heerenveen eindigde op een billijk 2-2 gelijkspel. Debutant Esajas bracht de thuisploeg na een halfuur spelen op voorsprong. In de 66ste minuut bracht Huntelaar de bezoekers op gelijke hoogte. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Janssen tien minuten voor tijd via een vrije trap de bal hard tegen de netten joeg: 2-1. Toch vocht Heerenveen opnieuw terug: Hansson zorgde twee minuten later via een corner voor de verdiende gelijkmaker.